Pozdrav od početnika u Linux svijetu

Ukratko se predstavite.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
Dobrodošli na forum portala linuxzasve.com. Ovo je mjesto gdje se ukratko možete predstaviti - slobodno otvorite novu temu i ukratko nam recite nešto o sebi. Također, poželjno je odmah ispuniti profil sa informacijama (Profil/Postavke, gore lijevo).
Hugo
Spol: M
Kontakt:

Pozdrav od početnika u Linux svijetu

Post Postao/la Hugo »

Veliki pozdrav svima! Kao što sam rekao u naslovu teme, tek sam ušao u ovaj "open" svijet, pa ću vas još puno puta moliti za pomoć i savjete, pa se nadam da me nećete iznevjeriti. :D

Instalirao sam svoju prvu Linux distribuciju - Ubuntu 9.10, pa se sad laganini navikavam. Prije nisam znao ni za jedan drugi OS osim windows-a, i kad bi mi netko spomenio Linux ja sam ga s čuđenjem gledao. Neznanje je naš najveći neprijatelj. :D Neznam ni sam kako, no počeo sam tražiti i čitati Linux članke, nekakvu dokumentaciju, pa sam se tako i odlučio na Ubuntu. I ulazak u ovaj svijet me je oduševio, zasad. Instalirao Ubuntu, i nisam morao ništa podešavati, sve radi kao podmazano, od touchpad-a do čitača memorijskih kartica. Ustvari moram još malo tipkovnicu uštimati, i to je to. Kada sam krenuo raditi s Ubuntu-om, iznenadio sam se koliko je programa već instalirano, od igara, Open Office-a, plejera i svega ostaloga, do programa za prženje, GIMP-a, Firefox-a..što nije slučaj ni kod jednog windows-a. Još Open Office otvara i može spremati u *.doc file-ove, i nisam znao da je tako lagan za korištenje. Mislio sam i da mi se neće sviđati vizualni izgled ubuntu-a, no baš mi je odličan, veliko osvježenje pokraj windows-a. Ne treba mi antivirusni program, a i umorio sam se od stalnog čišćenja na windows-u, i defragmentiranja diska, i čišćenja privremenih fajlova, i svakodnevne nadogradnje virusne baze podataka, pa kad mi još nakon toga uleti trojanac na laptop, i pobriše čudesa u registru, nakon čega moram srušiti cijeli sustav pa sve opet iz početka, gdje ne bi poludio. Eto, to je to od moje malenkosti, pozdrav svima, i čujemo se još u brojnim temama! :D
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
madone

Re: Pozdrav od početnika u Linux svijetu

Post Postao/la madone »

:welcome:
Stavi ime distre koju koristiš u profil
zole052

Post Postao/la zole052 »

:welcome:
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
baterija

Post Postao/la baterija »

Dobrodošao
gobonja
Kontakt:

Post Postao/la gobonja »

pozz
Nosonja - distribucija za početnike, bazirana na Arch Linuxu.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Eto nekoga tko je odmah skužio dobre strane Linuxa.

A moraš priznati da ni ovakav support ne bi dobio nigdje u Win svijetu ;)
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Čovječe, tek si počeo a odma si shvatio što valja na Linuxu.
Svaka čast!
;)
Ne bi ni ja bolje opisao prednosti.
Nadam se da ćeš imati samo takva ugodna iskustva sa Linuxom.
Ako ti negdje zapne, slobodno pitaj.
Čitaj i naš Wiki. Naći ćeš dosta informacija za početnike,
Dobro došao! :)
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

@ Grof

Moguće :D

Evo skidam sad nekakve update-ove..i opet moram pohvaliti Ubuntu. Koristim Vodafone mobile Connet internet, i piči kao mutav na Ubuntu-u, dok mi je na windows-u često znao štekati, pa mi je brzina neobjašnjivo padala na 0 kbps, nakon čega sam morao raskinuti vezu, ukloniti stick, pa opet ukopčati i spojiti da bi radilo kako treba, nekad je sam usred surfanja raskinuo vezu i javljao da nema uređaja, pa sam opet morao ukloniti stick, pa opet ukopčati...itd. :?:

@ Suko

Hvala na dobrodošlici! :D Nadam se i ja da neću imati većih prepreka pri svladavanju Linux-a. :mrgreen:
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Hugo dobrodošao na naš mali forum ;)
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

pozdrav
Odgovori