čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

calisto053
Moderator
Spol: M

Re: Odg: čavrljanje 2.0

Post Postao/la calisto053 »

shrike je napisao/la:sada si časna starina :D
:lulz
Sad je najrazradjeniji - prvi redovan servis i izmjena ulja je na 10,000. Sad je bas kako treba! :D
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Lazo
Kontakt:

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la Lazo »

Nema nikog online? :P
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Lazo je napisao/la:Nema nikog online? :P
Kako nema, IRC je pun :P
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Medojedni jazavac
Kontakt:

Post Postao/la Medojedni jazavac »

Danas je meni i frendu neki stranac platil rucak.

Dosli smo frend i ja nakon faksa u "Tvornicu pljeskavica Kosta" jer nas je ful zanimalo kaj je to, a i jel nam se rostilj. Dosta je mali restorancic. Kak smo usli nutra vidli smo da je sve rezervirano, ko zadnju nadu sam pital konobara jel ima kaj slobodno. U tom trenu je neki stariji lik kaj je sedil sam ponudil sa sednemo za njegov stol s obzirom da ima mjesta. Zahvalili smo se i seli i tu je convo sa likom stal.

Kad smo otvorili meni, vidli smo cjene. Pljeskavica: 40 kn. Holy mother of God. Ali "You only live once" kaj ne? Na kraju ispadne da je pljeskavica gigantska, punjena sunkom i sirom. Cak mi se pri kraju rigalo, al sam ju natrpal u sebe da ne bacim 40 kuna + pijaca, salata. Sprehamo frend i ja malo, i nakon nekog vremena se frajer nasuprot nas digne, ode do sanka i u prolazu natrag kaze bok i ode van. Nakon toga se vratil konobar sa izjavom da nam je rucak placen. Lik je skesiral prek 100 kuna za dva nepoznata lika. Nismo ni stigli hvala rec.

Ne znam koja je poanta price, al htel sam shareat da ima dobrih ljudi na ovom svetu.
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

Bogami sad sam ogladnio. Ovdje se vrte pljeskavice, na humoru skakuču pečenkice. Ništ idem sada nešto ubaciti u kljun.

Pozz
Ok i što sad?
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Mesojedni, do neba ti fala! Kad se poželim ubiti - otići ću tamo :-D :drool
Već odavno želim probat vozove i vješalice, a punjene pljeskavice su orgazmičko iskustvo (slike su genijalne)

PS: tip ima i odličan smisao za humor :hihi

slika

slika
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
mist
Spol: Ž

Post Postao/la mist »

Kao jedan od glavnih razloga zašto državna uprava ne smije preći na Linux i općenito slobodni softver ljudi navode šalter-babe, tj žene koje desetljećima rade na poznatom sustavu i svaka minorna promjena bi uzrokovala maltene raspad sistema.

E pa... laž! Laž! Te žene ne znaju koristit računalo! Nagledala sam se svega i svačega i mogla bih tu pričati hororce, ali evo najjače priče: znači, došla nam u firmu inspekcija, vamo tamo, zove žena, njoj ne štima. Ja zbrajala 2x, kolegica zbrajala, šefica zbrajala, nama štima. Zaključak: ne štima ovoj. Oboružala se ja papirima i računalima i idem u inspekciju dokazati da sam ja u pravu. Posložila ja svoj arsenal, čekam i znojim se kako ću dokazati da sam u pravu, a ova isto puf pant, te novi sustav te ne radi te problemi te što su mijenjali. Tek se meni oko svrne na računalo lijevo od mene (meni guzicom okrenuto). Tišina. Fale mi zvukovi. Nagnem se ja i stisnem gumb za paljenje. Čudesno, pa radi! pface Računalo čudesno proradilo! Svejedno ne zna zbrojiti, isprintah ja njoj svoje tablice. TJ probala sam. Umjesto da me pusti da spojim svoje računalo na printer, odvede ona mene za neki laptop, kao tamo ćemo mi. 20 najtužnijih minuta u mom životu dok se računalo upalilo. Na ekranu slika nekog djeteta, požali se ona kak svi komentiraju čije je to dijete (znači nitko od njih 5 ne zna promijeniti pozadinu). I upali se računalo, jedva. Moram li nabrajati što sam ja vidjela na radnoj površini računala s XP-om u vlasništvu države pred kraj travnja 2014. godine? Naravno da .ods nismo isprintali otamo, nosila sam liste drugi dan...

teal deer: žena ne razlikuje upaljeno računalo od ugašenog.
Those who stand for nothing fall for anything.
audiosl4ve

Post Postao/la audiosl4ve »

ja neznam kako se netko radeci 2 godine nemoze naviknuti an sugavi kompjuter. Pa zena koja radi na zet-ovom salteru vec dvije godine i prilikom rada treba ukupni 3 klika valjda stisnuti. Ali ne njoj treba 15 min da stisne to. I tako vec 2 godine! Pa majko mila ako nemozes reci, ima jos 300000 ljudi na burzi koji to mogu i hoce i budu brze od nje napravili. Nije zvaka sa seljaka izgleda...
mist
Spol: Ž

Post Postao/la mist »

Odgovor na to je "kolektivni ugovor".

Privatnik: nije mu bitno jel ti radiš na računalu ili gataš iz graha, crtaš na trgovačkom papiru ili računaš na abaku. Ti moraš moći odraditi posao. Nisi odradio posao? Ne znaš odraditi posao? Otkaz. Smanjenje plaće.

Država: one ne znaju, tko će ih sad naučiti, prijelaz je jako težak, po ugovoru imaju pravo na plaću 30 kn sat plus dodatak plus dijete plus neradni dani plus isusovo došašće plus bokte. Nije bitno što će jedna osoba koja zna za sum funkciju u Excelu odraditi posao u dan, a što 5 baba pozbraja na kalkulator u 5 dana, bitno je da se doima da svi ti ljudi rade.

Nemaju ljudi što raditi? Izmislit ćemo posao pa još i pozapošljavat nove (hint: "besplatna" legalizacija objekata). Eto! Hrpa nas kao radi nešto iako zapravo nitko ne radi ništa ali i oni imaju problema s ničim pa je potrebno povećati birokraciju kako bi udovoljili potrebama rastuće birokracije (ipak rekao netko pametniji od mene).

Ne zna upalit računalo? Nije bitno! Ima pravo na plaću od 5000 kn na gore! Ti ogavni poduzetniče si se udostojio ne platiti radniku onaj uskrni podedjeljak jer ti je ponestalo dupeta iz kojeg bi izvukao paru?? Eto ti kazna pa plati jer hvala bogu privatnici seru pare. Svaka kuna koju privatnik zaradi je prvenstveno državna, a onda, ako se ona osjeća blagonaklono, bude vratila lipu! I ima da ste zahvalni na tome!

EDIT: da sad tu samo ipak ne ispadne da prosipam svoju žuč... imam posao, a uz taj posao sestra i ja pokrenule vlastiti posao. Potražnje ima, plaća se ugodno, još kad se etabliramo, plaćat će se i ugodnije. Ali kad čovjek pogleda koliko mi moramo zaraditi samo da bi isplatile minimalac, a di su još nameti i porezi na budale... I onda kad čujem rečenice tipa "mi smo privatnom sektoru dali..." Što dali?? Pa čovjek samo gleda jel državi dao sve što traži, nije bitno jel nas dvije (i neke obitelji ipak žive od nas) imamo što za jesti, ne, najbitnije je da država ima za oteti kako bi financirala babe koje ne znaju osnove rada na računalu ali imaju više prava od nas. Prelazak na slobodne programe?? Kakav prelazak, mi od početka moramo koristiti slobodne programe, ne znaš radit, sestro sjedi i uči! (ajd kad se prikaže kuna viška, doniramo). I preksutra će mi se pojaviti neka inspekcija gdje inspektor nije dovoljno jeo i opalit mi kaznu što mi na platnoj listi za sestru piše payslip a ne platna lista i gurnut nas u minus, a zašto? Jer je kao i uvijek, budalama forma bitnija od sadržaja. Kretenoidna država prepuna najidiotskijih propisa smišljenih samo kako bi ujebali poduzetnika-namjernika. Krivo radim? Pa upozori me, ak ne ispravim, onda me kazni. Ne, odma kazna i zatvaranje. Fala bogu, pa poduzetnika imamo i viška.
Those who stand for nothing fall for anything.
Lazo
Kontakt:

Post Postao/la Lazo »

Imao sam i ja sličnih situacija. Skoro sam išao da podignem uvjerenje o državljanstvu i došao na šalter, bukvalno nigdje nikoga nema i samo taj šalter radi to. Uputili su me i znam gdje trebam. Došao ja, kad' neka se baba nakocala na onu stolicu i priča na telefon. I sad' sam ja stao, pokuc'o na prozor šaltera a ona se ne okreće. Ja pogledam sa strane ima od kada do kada je radno vrijeme i kada su pauze i vidim pauze ni dva sata posle ni prije. Kud je se meni žurilo, kud nisam parkinga mog'o da nađem pa je drug ostao u autu da čeka. Nakon dobrih deset minuta čekanja(mislio sam da je nešto bitno ali sam slučajno načuo neke riječi koje su ukazivale na to da je riječ o razgovoru u jučerašnjoj kafi i sutrašnjim krofnama), ja njoj opet pokucam (a okrenuta je leđima prema meni i gleda kroz prozor kako ptice seru niz oluke) ona samo podigne ruku i nastavi. U tom sam trenutku totalno izgubio kontrolu i zagalamio toliko da sam se čuo do svoje kuće do koje vozim 20 minuta autom. Okrenu se ona sva u čudu kao u fazonu šta hoću i zašto galamim.
Odgovori