Kao jedan od glavnih razloga zašto državna uprava ne smije preći na Linux i općenito slobodni softver ljudi navode šalter-babe, tj žene koje desetljećima rade na poznatom sustavu i svaka minorna promjena bi uzrokovala maltene raspad sistema.
E pa... laž! Laž! Te žene
ne znaju koristit računalo! Nagledala sam se svega i svačega i mogla bih tu pričati hororce, ali evo najjače priče: znači, došla nam u firmu inspekcija, vamo tamo, zove žena, njoj ne štima. Ja zbrajala 2x, kolegica zbrajala, šefica zbrajala, nama štima. Zaključak: ne štima ovoj. Oboružala se ja papirima i računalima i idem u inspekciju dokazati da sam ja u pravu. Posložila ja svoj arsenal, čekam i znojim se kako ću dokazati da sam u pravu, a ova isto puf pant, te novi sustav te ne radi te problemi te što su mijenjali. Tek se meni oko svrne na računalo lijevo od mene (meni guzicom okrenuto). Tišina. Fale mi zvukovi. Nagnem se ja i stisnem gumb za paljenje. Čudesno, pa radi!

Računalo čudesno proradilo! Svejedno ne zna zbrojiti, isprintah ja njoj svoje tablice. TJ probala sam. Umjesto da me pusti da spojim svoje računalo na printer, odvede ona mene za neki laptop, kao tamo ćemo mi. 20 najtužnijih minuta u mom životu dok se računalo upalilo. Na ekranu slika nekog djeteta, požali se ona kak svi komentiraju čije je to dijete (znači
nitko od njih 5 ne zna promijeniti pozadinu). I upali se računalo, jedva. Moram li nabrajati što sam ja vidjela na radnoj površini računala s XP-om u vlasništvu države pred kraj travnja 2014. godine? Naravno da .ods nismo isprintali otamo, nosila sam liste drugi dan...
teal deer: žena ne razlikuje upaljeno računalo od ugašenog.
Those who stand for nothing fall for anything.