slab wi-fi signal !

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
ok
Spol: M

slab wi-fi signal !

Post Postao/la ok »

imam slabiji wi-fi signal u odnosu na onaj u windowsima koristim ruter: dlinkgo,go-rt-n150 ver: B1 signal u dnevnom boravku je na 72 MB/s nekada ide na 120 MB/s,u susjednoj sobi je 50 MB/s na windowsu nikada ne pada sa 150 MB/s ako nisam u drugoj sobi, jeli do drivera može li se to nekako riješit,znate i prije sam uočavao nešto slabiji wi-fi ali nikad nisam postavio temu
bertone
Site Admin

Re: slab wi-fi signal !

Post Postao/la bertone »

Jooooooooooooooooooooooooooooj................. gdje nađe taj router pface
Router je banana.. ja se na njega nisam uopće mogao spojiti iz linuxa.. samo iz w7 i telefonom.. :udri_glavom

Uglavnom, moj je završio kod shrikea, pa kad pročita post, možda napiše koju pametnu, njemu navodno radi, ali nisam vidio to u živo pa .. :hmm ma vjerujem mu na riječ ;)
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
ok

Post Postao/la ok »

išao sam na "www.speedtest.net "ima nešto veći ping ali je brzina ide do maximuma ma da nešto sporije ono može se surfat ali sporije :hmm a šta sam mogao drugo kupit ili je dlink ili tenda ruter :zabrinut
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Ma OK, nemoj moj post shvatiti kao kritiku ;) .. to je više bilo obraćanje samome sebi kad se sjetim tjedan dana potrošenih na pokušaje spajanja na net tim routerom.. na kraju sam pokupio dijelove starog TP-Linka koji je završio u zidu (jer mu je svako malo pucala veza između njega i cable modema), složio ga (fali doduše komadić plastike) i evo radi još dan danas :-D

On Topic: Ali, stvarno, taj Dlink samo lijepo izgleda, ostalo je banana, a signal je takav kakav je zbog unutarnje antene i ugrađene elektronike i teško da ćeš moći izvuči nešto bolje od toga što imaš.
Eventualno si pogledaj na kojem kanalu radi pa odskeniraj i susjedne routere i ako vam se kanali preklapaju, prebaci svoj na neki manje zauzet.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

meni je radio (i radi) out of the box i nisam imao problema ni sa wifi ni sa kabelom. što se slabog signala tiče i win-lin razlike, tu je lako moguće problem u driverima.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Elfudin
Kontakt:

Post Postao/la Elfudin »

Ako ti nije zao para imas one Wifi range boostere, ustekas ga u uticnicu negdje na pola puta od router i kompa.
ok

Post Postao/la ok »

nešto mi je drugo na umu izgleda da nije problem sa ruterom i drajverima na mintu, mislim da samo netačno pokazuje brzinu signala između rutera i laptopa dok je pritom brzina neta dobra
dinosb

Post Postao/la dinosb »

ok je napisao/la:nešto mi je drugo na umu izgleda da nije problem sa ruterom i drajverima na mintu, mislim da samo netačno pokazuje brzinu signala između rutera i laptopa dok je pritom brzina neta dobra
Ili ti možda zaista točno prikazuje skaliranje brzine, dok windows baš i ne, jer status brzine određuju u drukčijem vremenskom razmaku i uz različite parametre. Na tvom mjestu, više bih vjerovao mintu. Na brzinu neta ti neće utjecati, osim ako ne padne ispod brzine izlaza na internet, što je malo vjerojatno s obzirom na n standard.

Btw, možeš uvijek probati Windsurfer za pojačavanje snage signala. Možeš koristiti i limenke od piva, umjesto folije.

Najbolje od starog pramena :-D
Emotion 98.3 je napisao/la:Some people call the radio station and say "Fernando, are you bilingual?" I said I try anything once.
ok

Post Postao/la ok »

sarkazam ti je na nivou super si, konzerva je još dobra bilo je situacija i sa mrežom od stare bakarne žice :thmb-up
dinosb

Post Postao/la dinosb »

ok je napisao/la:sarkazam ti je na nivou super si, konzerva je još dobra bilo je situacija i sa mrežom od stare bakarne žice :thmb-up
Eh, pa hvala ti puno. Jedino što nisam bio sarkastičan :)

Probaj i vidjet ćeš da radi. Mreže od bakrene žice... ha, baš i ne, ali bakar je isto ok za antene, samo zahtjeva drukčiji oblik, ovisno o modulaciji i spektru signala, kao i aluminij, a najbolji za to je upravo onaj od kojeg se prave limenke za pivicu/redbull/watever.

Ti ustvari radiš paraboličku antenu koja je u biti iste svrhe kao i satelitski tanjur, samo u drugoj ulozi. Jednostavno rečeno, takva antenica fokusira signal što ti daje prvenstveno kvalitetu, ali i nešto bolji domet signala, kao što tanjur fokusira signal na receiver.

Ako ne bude radilo, ja ti pokrijem troškove te pive (ali mora biti dobro pivo) :-D

EDIT: Evo načina rada. F bi ti bila antena na routeru/AP-u i pravac koji povlaći na V bi ti trebao biti unutar cca °35 od bilo koje strane naprema laptopu (koji je nasuprot V) kako bi dobio najbolji efekt.

Ispod su ti slike kako bi to trebalo izgledati ;)

slika

slika
slika
Emotion 98.3 je napisao/la:Some people call the radio station and say "Fernando, are you bilingual?" I said I try anything once.
Odgovori