linux nije vrijedan spomena ak je tek nedavno probijena granica od 1% http://ns-linux.org/Vesti/probijena_granica_od_1_postoMarkec je napisao/la:Stvar je u tome da mediji kao tportal, novine i druge stvari samo pišu o windowsima. Najgore je to sto samo pišu ono microsoft ono, microsoft ovo ide mi na živce kada nežele pisati o konkurentskim programima.Kova je napisao/la:de neki dan sam pokazivao frendovima ubuntu sa svim efektima i sve kak radi, svi su mislili da je to vista ili onja novi windows kak se zove? tako su rekli, ocito su mislili na sedmicu...
nema smisla govoriti i pisati o necemu tako malome i beznacajnom.
Ugl zasto bi neki veliki portali pisali o linuxu za kojeg 85% korisnika računala ni ne zna...
Bilo bi dobro da se to sve malo više promovira i da se nađe netko tko ce se zauzeti za to da ljudi cuju za linux, da znaju postoji nesto drugo osim windowsa.
Al i tome ce doci vrijeme tek onda kada linux dobije dovoljno mocan GUI kao sto ga windwsi imaju da se s njim prestane koristiti CLI. Meni CLI ide na zivce jer sam visegodisnji windows korisnik koji je prije manje od godinu dana prešao na linux. Ne pada mi na pamet koristiti CLI za ista drugo osim gksudo nautilus
Dok se linux ne standardizira ostati ce u sjeni drugih...što je jako žalosno...
Ugl ubuntu koristim samo zato jer je (ako se ne varam) jeina linux distra za koju se prave razni gui programcici za ustimavanje sustava, razne druge poslove sto se obicno radi prko CLI-a i slicno.