iphone vs android

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

meema
Spol: Ž
Kontakt:

Re: iphone vs android

Post Postao/la meema »

hahahahaha :D :D dobra dobra :D

uglavnom, pricaju da je do softwarea, to s antenom...ali ja imam taj soft gore i meni ne pada signal...
stoga pretpostavljam da je do hardwarea...
vidit cemo sta ce rec :D
... I'm not weird, I'm limited edition ... :hepihepi
kvaju
Spol: M

Post Postao/la kvaju »

Prijatelj mi je prije koristio Omnije i te neke mobitele, i mene zezao za iphone, ono usporedba sa kamenom što ima na netu i sl.
I nedavno navalio, oću i ja taj iphone da vidim šta je to u njemu, mora imat to nešto, dok svaki mobitel uspoređuju sa iphone-om, što stvarno i je činjenica, i zasad je zadovoljan pravo, uvukao mu se pod kožu :)
Il ga voliš ili ne.
Jedina stvar koju mogu tvrdit bar koliko sam vidio dosad tih nekih uber mobitela, niti jedan nema touch kao iphone, gladak, osjetljiv, brz..
al opet, svatko ima svoje, tko voli nek izvoli
Dropbox reg. se i dobivaš 2GB odmah, a +250MB dobivamo i ti i ja ako se regaš preko ovog linka
How to

LastFM grupa LINUXZASVE join us
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Btw, nije da poticem flamewar ili nesto, ali nije jailbreak sam po sebi krsenje eula-e i prema tome ilegalan i zabranjen? Ak jos radis i unlocking to je jos jedan prekrsaj. Nema veze dal je lako ili ne. Btw, jos nisam vidio da moze portat skripte na iphone, ja sa ASE-om mogu sa skoro svim skriptnim jezicima expandat svoj uredaj kako god hocu. Imao iphone, imam android(jep kupljen je,ali nije nexus već je htc legend), zasad android > iphone. Za one koji neceju neke djide, skriptiranja i appse, iphone im je dovoljan. Oni koji zele vise, nek se prime androida.

Stvar je više osobnog odabira i ko vise kaj voli a kaj nevoli.
Nije iphon toliko loš mobitel koliko ga koristi masa ljudi koja uopće nezna čemu služi mobitel niti kak ga koristiti i to samo zato jer je iphone u modi,jer je brand.A to je želosno.
meema
Spol: Ž
Kontakt:

Post Postao/la meema »

dino, potpisujem :) zato kazem, meni je iphone super :D JBam ga (doduse, sad nemrem... :( ) i onda mi je prva liga :D

uglavnom, moraliziranja oko toga je li legalno ili nije, mi idu na dupe van...jer se dam kladit, da svi mi doma imamo nesto ilegalno - bilo film, bilo muziku, bilo OS, bilo sta...nesto ce se nac sto nije legalno...tako da mi je to smjesno..tko ne zeli, ne JB ga i ima posve legalan uredaj i to je to...
... I'm not weird, I'm limited edition ... :hepihepi
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

kvaju je napisao/la:Jedina stvar koju mogu tvrdit bar koliko sam vidio dosad tih nekih uber mobitela, niti jedan nema touch kao iphone, gladak, osjetljiv, brz..
Evo jedan takav:

http://nokia.mobil.hr/N900/

Prijatelj ga ima na pretplati. Boli glava koliko je dobar mobitel..
meema je napisao/la:uglavnom, moraliziranja oko toga je li legalno ili nije, mi idu na dupe van...jer se dam kladit, da svi mi doma imamo nesto ilegalno - bilo film, bilo muziku, bilo OS, bilo sta...nesto ce se nac sto nije legalno...tako da mi je to smjesno..tko ne zeli, ne JB ga i ima posve legalan uredaj i to je to...
To je istina. Mislim da nema osobe koja ne posjeduje bilo što ilegalno. Može se netko hvaliti kako ima originalan Windows, a na njemu ima 100 GB glazbe skinute s torrenta. Ili netko imati kupljen Playstation, a svejedno posjeduje zavidnu kolekciju igara koju je sam skinuo i spržio..

Što je još zanimljivije, neki ljudi na koje sam naišao, nisu ni znali da se npr. Windows inače plaća. Kao jedan moj prijatelj, kojeg sam jednom pitao dali je XP na njegovom laptopu original. Kaže on da nezna. Pitam ja njega kako nezna, i kako je stavio taj XP na računalo. Kaže da mu je instalirao jedan prijatelj, koji mu je to naplatio 150 kn. I kada sam ja njemu rekao da originalni XP košta oko 1000 kn, on je mene gledao u čudu, i nije mu bilo jasno... rofl
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Lutherus

moram se pohvaliti da od metallice i maidena imam apsolutno sve ikad objavljeno i to kupljeno original :-)
dok nažalost svu ostalu glazbu imam torrentiziranu jer mi se zbog jedne ili dvije pjesme neda kupovati cjeli album
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Pa nikad nismo imali legalnu svu glazbu ili filmove.
Ranije smo snimali glazbu na kazete. Presnimavali jedni od drugih. Kad smo skupili dovoljno novca, kupili bi ploču koju smo sanjali mjesecima.
Onda smo kupovali pržene CD-ove od pirata, dok nisu pojeftinile pržilice.
Onda je došao mp3 i Napster i otišlo sve u nepovrat.
O filmovima da ne govorima.

Meni je glavni problem s iPhoneom što se nema neke Linux aplikacije koja bi služila za sinhroniziranje i prebacivanje podataka na njega.
iTunes ne rade na Linuxu.
Čak i ta zatvorenost ne bi bila problem zbog JB-a.
Mobitel je skroz solidan, ali kad već imam smartphone, volio bi i da ga mogu iskoristiti u potpunosti.
(Znam da postoji način da se iPhone spoji i na Linux računalo, ali nije baš jednostavno i ne radi uvijek)
Zato bi uvjek uzeo Android telefon. S njim ne bi trebao imati problema.
Osim toga, čini mi se da je Android za geekove, a iPhone za ostalu populaciju.
Linuxaš=geek; pa je onda jasno i koji smartphone odabrati. ;)
Markec

Post Postao/la Markec »

Ljudi ja htio danas ujutro kupiti u Zagrebu HTC Desire, posjetio pet tele2 pordajna mjesta u centru zagreba, iblerov trg. trg petra preradoviča, vlaška, importane centar i jos neki i gle nitko ga nema :(
Lutherus

Markec je napisao/la:Ljudi ja htio danas ujutro kupiti u Zagrebu HTC Desire, posjetio pet tele2 pordajna mjesta u centru zagreba, iblerov trg. trg petra preradoviča, vlaška, importane centar i jos neki i gle nitko ga nema :(
ima ga u varaždinu u tele 2 centru ali nema cjenu.brijem izložebeni primjerak
Markec

Post Postao/la Markec »

odin je napisao/la:
Markec je napisao/la:Ljudi ja htio danas ujutro kupiti u Zagrebu HTC Desire, posjetio pet tele2 pordajna mjesta u centru zagreba, iblerov trg. trg petra preradoviča, vlaška, importane centar i jos neki i gle nitko ga nema :(
ima ga u varaždinu u tele 2 centru ali nema cjenu.brijem izložebeni primjerak
CIjena uređaja ako ga kupujes samo tako onda je 4000 a na pretplati piše na njihovoj web stranici, ovisi koliko budes odabrao mjeseci i koliko budes trosio mjesecno. Moram reć da izložbeni mobiteli nisu na prodaju, treba pitati imaju li na lageru. Varaždin mi je predaleko, u zg nisam samo išao kupiti mob nego usput i druge stvari obaviti.
Odgovori