Linus ljut na gnome (opet)
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Linus ljut na gnome (opet)
To što netko kritizira gnome shell ne znači da je staromodan i nesposoban prilagoditi se. Poanta linuxa nikad nije bila da se korisnik mora promijeniti i prilagoditi operativnom sustavu, nego da taj sustav može prilagoditi sebi.
Gnome shell se mora kritizirati jer inače nikad neće doći do one razine upotrebljivosti koju ima stari gnome.
Ovaj tekst upravo pišem s fedore 15 i što se mene tiče gnome shell je odlična stvar kad su u pitanju touchscreen stvari, ali za normalna desktop računala trenutno nije prilagođen.
Gnome shell se mora kritizirati jer inače nikad neće doći do one razine upotrebljivosti koju ima stari gnome.
Ovaj tekst upravo pišem s fedore 15 i što se mene tiče gnome shell je odlična stvar kad su u pitanju touchscreen stvari, ali za normalna desktop računala trenutno nije prilagođen.
- Sokac
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Definitivno Gnome 3 treba doradu. Super su neke stvari riješene, ali bilo kakva promjena na Gnome3 je komplicirana - to me užasno živcira. Npr, gornji panel se uopće ne može urediti ili pak premjestiti/maknuti; nemoguće je dodavanje dodatnih panela (naravno, nije nemoguće, ali zahtjeva dobro poznavanje).
Generalno, vizija Gnome 3 mi se sviđa, ali treba puno truda kako bi pružila korisniku slobodu - a mislim da to svi želimo.
Što se Linusa tiče i njegove izjave - preoštro je reagirao. Vjerujem da se Gnome developeri trude da naprave kvalitetan proizvod.
Generalno, vizija Gnome 3 mi se sviđa, ali treba puno truda kako bi pružila korisniku slobodu - a mislim da to svi želimo.
Što se Linusa tiče i njegove izjave - preoštro je reagirao. Vjerujem da se Gnome developeri trude da naprave kvalitetan proizvod.
a ok gnome 3 su radili sve iapocetka od nule pa je razumljivo da izgleda kao downgrade u odnosu na gnome 2, no bude se tpo s vremenom sredilo da imamo fancy gnome 3 funkcionalan i jednostavan kao gnome 2 samo treba malo cekati nece nista preko noci
Meni je Unity čist OK.
Očito da GUI dosta ovisi o našim navikama, htijenjima i subjektivnom osjećaju za funkcionalnost i ljepotu.
Zapravo je predivno koliko je Linux raznolik
A mi, ljudi, e pa mi smo uvijek nesretni. Ne valja kad je samo jedno na raspolaganju (Win, Mac), ne valja kad je previše toga na raspolaganju (Linux). Nama, zapravo nikada ništa ne odgovara.
Očito da GUI dosta ovisi o našim navikama, htijenjima i subjektivnom osjećaju za funkcionalnost i ljepotu.
Zapravo je predivno koliko je Linux raznolik
A mi, ljudi, e pa mi smo uvijek nesretni. Ne valja kad je samo jedno na raspolaganju (Win, Mac), ne valja kad je previše toga na raspolaganju (Linux). Nama, zapravo nikada ništa ne odgovara.
Mislim budimo realni Linusu se ne sviđa gnome, koga to briga ? i dal neko treba da gradi mišljenje u vezi sa njegovim iskustvom sa dotičnim DE. Lično koristim KDE ali mislim da su ljudi ipak pregrubi sa stavovima oko gnoma, unity-a biće i oni dobri sa vremenom... Najlakše je olajavati tuđi rad...
-
bajro17
Linus nema misa
u njega je samo tastatura
Archer je napisao/la:Mislim budimo realni Linusu se ne sviđa gnome, koga to briga ?
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
mislim da bi ta njegova "ljutnja" imala smisla jedino u slučaju da je on jedan od gnome developera. ovako, ako mu se ne sviđa, neka koristi nešto drugo...barem za linux postoje brojne mogućnosti izbora -.-
- Soul_Sample
da, linux je raznolik. ali pogledajmo koliko su raznoliki razni gnome2, kde, xfce i lxde desktopi, a koliko su raznoliki unity i gnome3 desktopi... not so much.
meni gnome 3 izgleda vrlo privlačno i htio bih mu dati priliku, ali fali mu hrpa poliranja i trenutno ne mogu bez problema prijeći na njega. na glavnom računalu imam 2 monitora i ne sviđa mi se kako ih iskorištava, a na laptopu imam ati karticu koja bez proprietary drivera radi na 70 celzijusa idle, a kad ih instaliram gnome shell postane neupotrebljivo spor.
znam da to nije isključivo do gnome3 tima i da je linux situacija s driverima zeznuta, ali na kraju dana me ne zanima tko je kriv nego koliko je cijela stvar funkcionalna.
i da, zašto ne bih mogao promijeniti shortcutove i staviti ikonice na desktop bez složenih zahvata? još će ikonice na desktopu postat nevjerojatna novost ko što je u novom mac osu mogućnost da se terminal stavi u full screen lol
meni gnome 3 izgleda vrlo privlačno i htio bih mu dati priliku, ali fali mu hrpa poliranja i trenutno ne mogu bez problema prijeći na njega. na glavnom računalu imam 2 monitora i ne sviđa mi se kako ih iskorištava, a na laptopu imam ati karticu koja bez proprietary drivera radi na 70 celzijusa idle, a kad ih instaliram gnome shell postane neupotrebljivo spor.
znam da to nije isključivo do gnome3 tima i da je linux situacija s driverima zeznuta, ali na kraju dana me ne zanima tko je kriv nego koliko je cijela stvar funkcionalna.
i da, zašto ne bih mogao promijeniti shortcutove i staviti ikonice na desktop bez složenih zahvata? još će ikonice na desktopu postat nevjerojatna novost ko što je u novom mac osu mogućnost da se terminal stavi u full screen lol
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
- vuksamotnjak
daleko od toga da je gnome 3 savršen treba tu još hrpa posla ii godina ali valjda Linus to zna i bezveze mi ovakav istup pogotovo zbog nekih koji nemaju svoje stavove već se vode stavovima onih "velikih" vjerovatno nakon ovog istupa je bilo prelazaka s gnomea na ono što Linus koristi jer valjda stvaratelj Linuxa zna što je najbolje
オープン思考....Linuxを使う=オープンWikiの [url]wiki.open.hr[/url](すべての情報を持って)
एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)