(i/e)migracija

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Gigolo

Re: (i/e)migracija

Post Postao/la Gigolo »

Da se ja prebacin u Makedoniju s mojin primanjima bi živija ki lord, a ode iman za 10 dana života. U socijalizmu nisan moga potrošiti koliko bi mi dali 2x misečno. A 13 plaća, godišnji. plaćeni prekovremeni, regres za odmor, usavršavanje na račun firme.... Bilo je bogovski! Možda bi bilo dobro ići u Kubu, tamo je windows zabranjen i jako volu Linux!

Dosta je bilo o politici i komunizmu na ovoj temi. Nastaviti možeš ovdje: http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... =22&t=5706
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Baš sam proučavao CCNA tekstove i ne znam ništa od toga. Morat ću uprijet dosta mozga u ovo. Moram priznati da sam se solidno odvikao od toga da naletim na neku temu iz IT-a o kojoj ovoliko malo do ništa ne znam.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
jorgovan
Spol: M

Post Postao/la jorgovan »

shrike je napisao/la:Baš sam proučavao CCNA tekstove i ne znam ništa od toga. Morat ću uprijet dosta mozga u ovo. Moram priznati da sam se solidno odvikao od toga da naletim na neku temu iz IT-a o kojoj ovoliko malo do ništa ne znam.
ovo ti se isplati, ako radiš kao mrežni admin, jer ovako na suho, ne isplati ti se.
svako znanje dobro dođe, ali......

ako se snalaziš u linuxu, piči dalje po linuxu.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Pa ono, možda i dobijem posao kao mrežni admin. Inače, htio bih naglasiti da mi je struka zapravo energetika, ali se ne osjećam sigurnim stavljati sva jaja u istu košaru pa tražim više opcija.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Navratio sam danas do ambasade. Stvar je prilično jednostavna i generički u koracima izgleda ovako:

1) Dobiti neku diplomu/certifikat
2) Dobiti posao (točnije ponudu posla) od Kanadskog poslodavca
3) Sa time doći u ambasadu i dobiti vizu

Ovo vrijedi za IEC (International Experience Canada) za ekipu od 18-35 godina, sa time da korak 1 nije nužan ali sumnjam da će nekome bez fakulteta ili certifikata itko ponuditi posao. Ovi koraci opako liče na normalnu proceduru za dobivanje radne vize, ali mi se ovo ipak čini nešto jednostavnijim.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Vjerojatno ćeš morati imati položen i IELTS (ili nešto slično), pa to uzmi u obzir. Ako hoćeš tj. ako ga već nemaš, možemo se zajedno pripremati jer i ja to trebam ići polagati što prije.

Što se tiče cijele teme, nemam ti što pametno napisati a da već nije bilo napisano. Osim toga, ionako već znaš kako to sve ide i da nije baš jednostavno, ali vjerujem da ćeš uspjeti jer si pametan i vrijedan. Naravno, podržavam te, kao i uvijek :ljubav Najvažnije je da točno znaš što želiš i da se ne daš omesti u postizanju ciljeva, a odustajanje ne dolazi u obzir. Nadam se da nas nećeš zaboraviti i da ćeš mi poslati koju razglednicu :mrgreen:
Kr1stian

Post Postao/la Kr1stian »

Sad kad je Abzeent spomenula IELTS sjetio sam se još jedne mogućnosti. Možeš upisati kakav studij u drugoj zemlji i na taj način otići van raditi. Naravno ovisi imaš li već 3 godine ili 3+2 završeno.

Jako kvalitetne programe obrazovanja imaju Švedska i Finska. U finskoj čak postoji neka vrsta zakona po kojem svaki student ima pravo raditi ukoliko to želi. Pod tim ne mislim da ti želiš raditi pa si moraš naći posao vel ti ga oni nađu. Jedino što postoji opet nekakvo ograničenje koliko smiješ mjesečno raditi. Ne mogu se sad sjetiti detalja jer je prošlo dosta vremena od kad sam to gledal. Ali kak god da bilo u tim zemljama kompanije često uzimaju ljude sa fakulteta na staž te ih u većini slučajeva ostavljaju raditi nakon završenog fakulteta.

Obrazovanje je besplatno, s tim da ( ako se dobro sjećam) mi iz Hrvatske bi trebali imati na računu nekakav polog tj određenu sumu novaca koja nam ( to jest njima) garantira da ćeš imati dovoljno za uzdržavati se tokom školovanja.

Ovisno o trenutnom stupnju obrazovanja, više detalja možeš pronaći na sljedećim stranicama

http://www.bachelorsportal.eu/ ( Ukoliko tek planiraš upisati fakultet)
http://www.mastersportal.eu/ ( Ukoliko imaš završene prve 3 godine fakulteta)
http://www.phdportal.eu/ ( Ukoliko imaš završeno 3+2 tj 5 godina fakulteta)

Naravno ako si baš zapeo za Kanadu, pogledaj ako postoji što slično i kod njih. Možda ti je lakše na taj način "upasti" tamo.
“Somewhere, something incredible is waiting to be known.” ~Dr. Carl Sagan
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Nisam zapeo za Kanadu, otvoren sam za sve mogućnosti osim edukacije. recimo, baš sam danas gledao za Švedsku i ispada da kada uđemo u EU neću morat imati nikakvu vizu ili radnu dozvolu. Imam 24 godine i jednostavno mi se više ne uči u akademskom smislu; želim raditi tako da opcija upisa nečega mi baš ne pada na pamet. Također, ne trebam uzeti IELTS ispit jer sam engleski učio u stranoj srednjoj školi kao materinji jezik (nisam imao hrvatski).
The Acacia Strain
Spol: M

Post Postao/la The Acacia Strain »

shrike je napisao/la:Nisam zapeo za Kanadu, otvoren sam za sve mogućnosti osim edukacije. recimo, baš sam danas gledao za Švedsku i ispada da kada uđemo u EU neću morat imati nikakvu vizu ili radnu dozvolu. Imam 24 godine i jednostavno mi se više ne uči u akademskom smislu; želim raditi tako da opcija upisa nečega mi baš ne pada na pamet. Također, ne trebam uzeti IELTS ispit jer sam engleski učio u stranoj srednjoj školi kao materinji jezik (nisam imao hrvatski).
uvijek sam mislio da si stariji od mene :D
ovo sa opcijom upisa stvarno nema smisla.. certifikati su po meni way to go.. ali su i skupi zato ;/
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Baš sam čitao o CCIE. Ekipa navodno zarađuje 100k godišnje minimalno i posla ko u priči, ali da ga dobiješ pišaš krv.
Odgovori