GnuCash za Android odlično napreduje

Ako koristite GnuCash na vašem računalu, bit će vam sigurno drago čuti da ova popularna aplikacija za praćenje troškova već neko vrijeme ima i svoju Android inačicu i da je ovih dana objavljeno njezino RC izdanje.

Iako se još ne nalazi u Google Play Trgovini, u službenoj objavi stoji da će sljedeće izdanje biti moguće skinuti iz Play Trgovine. Ako želite odmah isprobati GnuCash aplikaciju skinite ju s Githuba i premjestite na vaš mobilni uređaj. Da bi ste ju instalirali morate prvo omogućiti instalaciju s nepoznatih izvora. Na Android 2.2 i 2.3 otvorite Postavke>Aplikacije i označite opciju “Nepoznati izvori”, dok na Androidu 3.0 i nadalje otvorite Postavke>Sigurnost i također označite opciju “Nepoznati izvori” nakon čega možete instalirati GnuCash.

Odlučili smo ga isprobati i bez obzira što je u RC izdanju možemo reći da je aplikacija stabilna i prihvatljiva za svakodnevno korištenje. Ne raspolaže ogromnim mogućnostima kao verzija za računala, no jednostavno i bez problema ćete moći bilježiti sve vaše troškove.

Dodavanje nove transakcije

 

Moguće je stvaranje neograničenog broja računa, odabir željene valute, izvoz podataka u OFX format koji je kasnije moguće uvesti na GnuCash na vašem računalu, i to je zapravo to. Jedina mogućnost koja nedostaje i za koju se nadamo da će biti uskoro dodana je mogućnost sinkronizacije između desktop i mobilne verzije aplikacije.

Popis svih računa

 

Za sve ostale detalje se uputite na službenu stranicu projekta, a za skidanje aplikacije pohitite ovdje.

 

Autor: Mario T.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.