Isprobali smo: MyPaint

Da li još uvijek imate nešto boje pod noktima od prošlog vikenda kada ste se okušali u onom ulju na platnu? Ili ste više ljubitelj akvarela? Kako god bilo, vaša bolja polovica možda neće blagonaklono gledati na zamazanu zavjesu i malo šarenijeg kućnog ljubimca.

Vrijeme je da se okrenete digitalnoj umjetnosti. Na linuxu imamo GIMP koji može poslužiti za nevolju ali ne možemo puno očekivati od alata za obradu fotografija. Inkscape da niti ne spominjem. Za taj program vam treba par tjedana intenzivnog učenja da usvojite najosnovnije. Ako niste znali već duže vremena postoji i MyPaint. Sada i u 1.0.0 verziji. Radi se o open source programu za crtanje. Zamišljen je da slikaru u najmanjoj mogućoj mjeri odvlači pažnju s crteža. Radite na platnu a elemente sučelja pozivate samo kada ih zatrebate.

Minimalističko sučelje aplikacije

Ostali korisnici ga mogu preuzeti na download stranici:Program ima jako bogatu kolekciju kistova a kistovi se još dodatno mogu prilagođavati. Ako ste sretnik i imate tablet a on još usto i radi na Linuxu biti će vam drago da ih ovaj program podržava. Dakle, oslobodite svoju kreativnu dušu i iskušajte ovaj program. Možda će se vašim djelima diviti za par stotina godina u Louvreu?


Korisnici Ubuntua
ga mogu instalirati dodavanjem PPA-a:
sudo add-apt-repository ppa:achadwick/mypaint-testing
sudo apt-get update
sudo apt-get install mypaint

(Pripazite da nakon instalacije onemogućite PPA jer se program aktivno razvija i update bi vam mogao donijeti poneki bug.)

http://mypaint.intilinux.com

Izvor:
webupd8

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *