Recenzija: PyTube Multimedia Convertor

Nakon eksplozije kakvu je u svijetu napravio YouTube, svjedoci smo poplave raznih servisa slične namjene. Postavljanje vaših video uradaka na internet nikad nije bilo lakše. Nažalost, većina servisa omogućuje samo pregled videa, što ponekad zna biti nespretno jer smo primorani svaki puta nanovo ulaziti u web browser i tražiti željeni video. Slučajno smo naletjeli na simpatičan alat – PyTube. PyTube nam omogućuje preuzimanje video zapisa s interneta, ali i mnogo više.

Prvo što ćete primijetiti nakon što pokrenete PyTube je lijepo, pregledno i jednostavno sučelje.

PyTube
Sučelje aplikacije

U trenutnoj verziji video zapisi se mogu preuzimati sa YouTube, MySpaceTV, Google Video i Metacafe servisa. Ukoliko znate točan link, dovoljno ga je “zalijepiti” u Quick Download i video će se uskoro naći na vašem računalu. PyTube ima i ugrađeni pretraživač, koji u trenutnoj verziji može pretraživati samo snimke sa YouTubea.

Kada ste upisali/pronašli video koji želite preuzeti, preostaje vam odabrati u koji format ga želite spremiti. Ovdje ovaj maleni program pokazuje zube i dopušta vam spremanje u flash video, AVI, MPEG, Theora Video, MP4 (iPOD, PSP), 3GP (mobiteli), AMV, GIF, kao i spremanje samo zvuka u OGG, MP3 i WAV formatima.

Tu je i ugrađeni video konverter, koji se može koristiti odvojeno i u mogućnosti je prebaciti bilo koji video zapis u neki od gore ponuđenih formata. Zanimljiva opcija je i “Multimedia tools” koja sadrži par zanimljivih dodataka. Ovdje možemo promijeniti veličinu video zapisa, rotirati ga, ubaciti proizvoljni audio zapis u video datoteke bez zvuka, spojiti više video datoteka u jednu ili kreirati melodiju za mobitel.

Više informacija kao i poveznice za preuzimanje potražite na web adresi bashterritory.com/pytube/.

Autor: I. G.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.