Gnome 3.2 će pokretati Web aplikacije

Gnome projekt izdao je drugu betu Gnome 3.2 sučelja, a stabilna verzija se očekuje krajem ovog mjeseca. Ona će između ostalog donijeti tzv. “Web App” način rada, u kojem možemo pokretati web aplikacije unutar Gnome sučelja, odnosno unutar Epiphany preglednika.

Najzanimljivija stvar u svemu tome je što ćemo moći klasičnu web stranicu spremiti kao web aplikaciju, koju ćemo pronaći u izborniku aplikacija i pokrenuti ju kao i svaku drugu. Želimo li spremiti Facebook ili Twitter kao web aplikaciju, jednostavno odaberemo “File” pa “Save as Web Application” i aplikacija je spremljena. Kada želimo pokrenuti tu aplikaciju otvorit će nam se novi prozor Epiphany preglednika u “Web App” načinu rada, a to bi trebalo izgledati ovako:

Gnome “Web App” karakterizira minimalističko sučelje, koje će prikazivati samo naslovnu traku i odabranu stranicu. Kliknete li na neki link unutar web aplikacije, on će vam se otvoriti u novom prozoru vašeg preglednika.

Web App i Epiphany pokreću se kao zasebni procesi, pa će, ako se Epiphany slučajno sruši, web aplikacija ostati netaknuta.

Izvor: blogs.gnome.org

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.