Google predstavio Nexus One

Vijest koja je obišla portale diljem svijeta – Google predstavio Nexus One, pametni telefon izrađen po zahtjevima Googlea, dok se za proizvodnju pobrinuo sveprisutni HTC. Iako Nexus One ne donosi ništa revolucionarno, sigurni smo da će uzburkati tržište pametnih telefona; samo kratki pogled na specifikacije dovoljan je da poželite postati vlasnikom ovog mališana.

Očekivano, uređaj pogoni najnovija verzija Android operativnog sustava (Android 2.1, otvoreni OS baziran na Linux jezgri).

google_nexus_one

Vanjština telefona je klasična, već viđena i usudili bi se reći, pomalo dosadna (ovdje su slike i 3D Tour pa prosudite sami). S druge strane, hardver koji pogoni Nexus One sve je samo ne dosadan:

  • 3.7″ AMOLED ekran s rezolucijom od 480 x 800 pixela
  • Snapdragon 1Ghz procesor
  • ugrađeni GPS, akcelometar, kompas, senzori udaljenosti i svjetlosni senzori
  • ugrađena 5MP kamera s LED flešom
  • UMTS/HSDPA/EDGE/GSM/Wi-Fi/Bluetooth
  • 3.5mm utor za slušalice

Više informacija, dostupnost i cijene potražite na službenim web stranicama.

Nexus One cenzurira psovke

Sudeći po članku na Reutersu, Googleov pametni telefon Nexus One, pored svega ostalog – brine i o vašoj duši. Naime, ugrađena funkcija speech-to-text cenzurira izgovorene psovke, umjesto kojih se ubacuje niz # znakova u tekst. Zašto cenzura? Googleov glasnogovornik objasnio je kako je tehnologija prilično nova, što otvara mogućnost krivog prepoznavanja izgovorene riječi. Filtriraju se potencijalno uvredljive ili neumjesne riječi, isključivo kako bi se izbjegle eventualne neugodne situacije. Više o svemu možete pročitati ovdje.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.