Natječaj za izradu novog LZS logotipa

U sklopu izrade novog vizualnog identiteta, Linux za sve objavljuje natječaj za izradu novog logotipa portala.

Logotip bi trebao imati dodirnih točaka s Linuxom, a poželjno je da simbolizira i nešto od onog čime se ova stranica već duže vremena diči: otvorenost, spremnost pomoći, njegovanje zajednice i promicanje otvorenog i slobodnog softvera.

Natječaju mogu pristupiti svi osim članova ocjenjivačkog odbora. Radovi trebaju biti dostavljeni u nekom otvorenom formatu, preferirano vektorskom (SVG), ali se prihvaćaju i oni u rasterskom (PNG) minimalne rezolucije 1000×1000 px. Uz rad je poželjno poslati i kratko objašnjenje simbolike koju logotip predstavlja.

Radove šaljite na e-mail: logo@linuxzasve.com.
Isti autor može poslati neograničen broj radova.

Pristigli radovi će se objavljivati u formatu 250×250 px na Linux za sve Forumu i moći će ih komentirati svi svih članovi Foruma.

Rok do kada možete slati radove je 18. travanj 2011. godine. Nakon isteka roka, ocjenjivački odbor Linux za sve portala će odabrati najboljih pet radova, uzimajući u obzir i reakcije članova na Forumu. Za najboljih pet radova će se moći glasovati deset dana.

Rad koji osvoji najviše glasova postati će novi logotip Linux za sve portala, a autor rada će primiti vrijednu prvu nagradu. Drugoplasirani autor će dobiti utješnu nagradu. Nagrade su vrijedne, te očekujemo da će se i autori potruditi i poslati nam kvalitetne radove.

  1. Prva nagrada: Prijenosni hard disk kapaciteta 500 GB.
  2. Druga nagrada: USB memorija u obliku Tuxa kapaciteta 4 GB.

NAKNADNO AŽURIRANO:

Prošlo je više od tri tjedna od objave natječaja za izradu LZS logotipa. Vaš odaziv je iznad svakog očekivanja! Do sada je prijavljeno preko 100 radova! Pokazali ste zavidnu kreativnost i biti će teško odlučiti se za najbolji uradak. Iskreno zahvaljujemo autorima na trudu!

Pozivamo i sve koji još nisu sudjelovali, a imaju imalo iskustva u dizajnu, da pošalju svoje radove. Logotip će ojačati brend LZS te ga podignuti na profesionalniju razinu.

Naravno, pobjednik neće ostati kratkih rukava! Glavna nagrada je prijenosni hard disk od 500 GB. Prijavljene radove pogledajte i svakako komentirajte u temi Natječaj za LZS logo na našem forumu.

NAKNADNO AŽURIRANO:

Natječaj za izradu logotipa Linux za sve stranice je službeno završio. Vaš odaziv je bio fantastičan! U protekla četiri tjedna pristiglo je 122 rada. Iskreno se zahvaljujemo autorima na njihovu trudu i odazivu. Pristigao nam je velik broj zaista vrhunskih uradaka.

Ocjenjivački odbor Linux za sve portala sada će između pristiglih radova odabrati pet najboljih. Tih pet radova će biti objavljeno na portalu te ćete moći glasovati za najbolji. Glasovanje će trajati sedam dana. Uradak koji dobije najviše glasova postat će novi logotip Linux za sve portala.

Ova je prva akcija u sklopu rebrandinga Linux za sve portala. Uskoro možete očekivati i neke druge novosti na samom portalu.

p.s. Ukoliko vaš rad nije unutar liste radova, a poslali ste ga do 23:59 dana 18.4., javite nam se na e-mail logo@linuxzasve.com. E-mail treba sadržavati forward poruke ili vrijeme kad je rad poslan.

NAKNADNO AŽURIRANO:

Nakon dugih mjesec dana natječaja, konačno imamo pobjednika. U ovom natječaju su Zorani imali sreće! Vaši glasovi su presudili da najbolji rad bude simpatični “Tux koji proviruje” ili rad broj 29. Autor rada je Zoran Zankola, naš stari član poznat na forumu kao zole052.

LZS logo

Pobjednički logo

Drugoplasirani je rad broj 108 kojeg je izradio Zoran Domuzin. Drugi Zoran nije član našeg foruma, ali se nadamo da će to uskoro postati. Na kraju krajeva, ipak će dobiti USB memoriju u obliku Tuxa.

Drugoplasirani rad

Izgleda da smo na kraju ipak ostali s Tuxom. Makar simboličnim koji proviruje i podsjeća nas svih da smo s njim i počeli i da je Tux ipak dio Linux za sve portala.

Ovim je naš natječaj konačno završen. Linux za sve dobio je novi logo, a nestrpljiva ekipa može polako početi izradu majica za ovu sezonu.
Zahvaljujemo se još jednom autorima na odličnom odazivu i na fantastičnim radovima! Nagrade putuju sretnim dobitnicima. Nadamo se da će ih dugo služiti.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.