Osijek: Linux Installfest

Hrvatska udruga Linux korisnika podružnica Osijek organizira Linux Install festival i uvodno predavanje o slobodnom i otvorenom softveru za svoje članove i sve zaljubljenike u računala, slobodni i otvoreni kod i Linux operativni sustav.

Linux je slobodan i besplatan operativni sustav i jedan od najistaknutijih primjera slobodnog softvera i softvera otvorenog koda te ga se stoga može slobodno koristiti, mijenjati i davati na korištenje. Poznat je po svojoj sigurnosti, učinkovitosti i stabilnosti. Radi se o operativnom sustavu koji sadrži veliki broj alata, programa i aplikacija široke primjene, a podržava gotovo sve mrežene protokole i file sisteme. Različite distribucije dostupne su za sve hardverske platforme što znači da ih se može koristiti na mobilnim uređajima, dlanovnicima, stolnim i prijenosnim računalima i superračunalima.

Uvodno će se predavanje održati u Klubu za mlade “Paklena naranča” pri Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek u petak, 03. lipnja 2011. godine s početkom u 17.00 sati. Na predavanju će se predstaviti rad Hrvatske udruge Linux korisnika, osnovne odlike slobodnog i otvorenog softvera, s posebnim naglaskom na lokalno razvijenoj Linux distribuciji, te nekoliko odabranih alata, aplikacija i programa. Installfest će se održati u subotu, 04. lipnja 2011. godine, u prostoru Barcelona Puba u ulici K. A. Stepinca 28 (pokraj Cadillaca) s početkom u 10.00 sati.
Predavači i voditelji installfesta članovi su Hrvatske udruge Linux korisnika i dugogodišnji korisnici slobodnog i otvorenog softvera.

Prijave za installfest zaprimaju se na sljedećoj stranici: http://tinyurl.com/linux-installfest-2011

Dodatne informacije o događaju možete pronaći na stranicama osječke podružnice Hrvatske udruge Linux korisnika http://www.linux-osijek.org/ .

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.