Reklamiranje vlasničkog softvera na stranicama javnih institucija

Što biste rekli kada biste na autocesti vidjeli sljedeći znak: “Potreban Vam je Volkswagen kako biste se vozili ovom cestom. Kontaktirajte svog distributera Volkswagena za besplatnu test-vožnju – Vaša vlada”? Kada je u pitanju softver koji otvara PDF datoteke, mnoge organizacije iz javnog sektora to rade svakodnevno.

Free Software Foundation Europe je neprofitna organizacija posvećena promicanju slobodnog softvera i radu za slobodu u nastajućem digitalnom društvu. FSFE je pokrenuo kampanju pdfreaders.org, koja stavlja u središte pozornosti vladine organizacije koje se ponašaju na taj način i pri tome pokazuje koliko su česte takve reklame za neslobodan softver. Uz pomoć aktivista diljem Europe, FSFE kontaktira te organizacije i objašnjava im kako poboljšati svoje web stranice tako da one poštuju slobodu korisnika.

Kako možete pomoći

FSFE trenutno obrađuje odgovore institucija i uspostavlja ponovni kontakt s onima koje nisu odgovorile, što oduzima vrijeme za prijavu novih pogrešaka i kontaktiranje drugih institucija. Ako zapazite stranicu javne institucije koja reklamira neslobodan softver i još nije prijavljena ili nije na listi, slobodno ih kontaktirajte u svoje ime. Za tu svrhu možete koristiti ovaj predložak pisma. Samo trebate promijeniti adresu i URL, a možete ga poslati e-poštom ili običnom poštom.

Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih uz kampanju,kontaktirajte FSFE (pdfreaders@lists.fsfe.org). Podijelite informacije o institucijama koje kontaktirate i izvijestite o svom napretku. Pozitivni rezultati uz druge prijavljene institucije bit će objavljeni na stranicama Free Software Foundation Europe, gdje možete pronaći i više informacija o svemu.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.