Songbird napušta Linux platformu

Razvojni tim Songbirda na svom blogu je objavio da odustaje od razvijanja Linux verzije ovog programa. Nakon pažljivog razmatranja zaključili su da njihov mali tim ne može kvalitetno razvijati verzije za Windowse, Mac i Linux te da Linux verzija počinje polako zaostajati u kvaliteti. Georges Auberger, zamjenik voditelja tima kaže: “Ne bismo mogli podnijeti da naš proizvod bude lošiji od izvrsnog. Ova odluka je jedna od najbolnijih u povijesti tvrtke”. Songbird će nastaviti održavati infrastrukturu koja je potrebna za wiki i razvoj Linux verzije, ali novije Linux verzije neće biti dovoljno testirane i neće imati neke od novijih mogućnosti.

Komentari na njihovom blogu su prilično negativni i spominju Songbirdov dogovor s Phillipsom kao pravi motiv za ovaj potez.

Nova verzija Songbirda (NOFX) s podrškom za MPEG4 i WMW izlazi krajem ovog mjeseca. Podržavat će dvije i više slušalica, a u planu je i puna podrška za Windows 7.

Također, fork je već na vidiku. Antoine, student računalstva iz francuske i dugogodišnji kontributor na Songbird projektu, u kratkom blog postu “We are singing a new tune” objavio je novi projekt – Nightingale. Za razliku od Songbirda, Nightingale stavlja Linux u prvi plan, a tek potom Windows i Mac platformu. Za početak, tu su službene stranice, forum i wiki, a nama ostaje čekati prve rezultate, ili još bolje – možda ponuditi i svoju pomoć

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.