Webian Shell

Moderni internetski preglednici su polako počeli odrađivati većinu posla za koje trebate računalo. Osim povremene zabave i traženja novih informacija, u njima možete urediti dokument, urediti fotografiju ili film, pokrenuti igru, pogledati film ili seriju i slušati muziku. Stoga nije neobično da Google pokušava od svog Chromea napraviti punokrvni operativni sustav.

U cijelu priču se uključuje i Mozilla sa svojim Chromelessom koji također daje osnovu za operativni sustav unutar internetskog preglednika.

Webian Shell je projekt koji iskorištava upravo Chromeless. Ovaj operativni sustav se izvodi u internetskom pregledniku preko cijelog ekrana. Tabovi su predstavljeni kao ikone na dnu ekrana, pa tako Webian izgledom oponaša veće operativne sustave. Programi koje ćete koristiti na Webianu neće biti instalirani lokalno na računalu već će se nalaziti u “oblaku”. Na taj način ćete svojim omiljenim programima i podacima moći pristupati s bilo kojeg računala.

Webian se nalazi u jako ranoj fazi razvoja (trenutno je u verziji 0.1 koja ne može baš previše toga obaviti, no ideja je dobra i valjalo bi ovaj projekt držati na oku).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.