4.047 pregleda

Anketa o primjeni slobodnog softvera i otvorenog koda u tvrtkama

1

Tehnologijama otvorenog koda (Open source) raste popularnost, te se sve više koriste za razvoj novih proizvoda i pružanja usluga.

Anketa“Prednosti su velike: sloboda prilagođavanja proizvoda, nepostojeći licenčni troškovi i veća tehnološka agilnost (bleeding edge) mogu znatno pomoći na današnjem visoko kompetitivnom tržištu.

Da bismo obaviješteno govorili o stanju Open sourcea u Hrvatskoj, potrebno je prikupiti informacije o tvrtkama koje su spremne svojim klijentima ponuditi ovakva rješenja. Iz tog razloga, u suradnji s časopisom Mreža, pokrenuta je anketa o primjeni otvorenog koda i slobodnog softvera u IT tvrtkama u Hrvatskoj.

Pozivamo sve tvrtke koje među svojim proizvodima i uslugama imaju one bazirane na otvorenim tehnologijama da ispune našu anketu. Rezultati ankete će biti javno objavljeni te korišteni za promicanje tvrtki koje su anketu ispunile.”, javlja Hrvatska udruga za otvorene sustave i internet – HrOpen.

HrOpen - Hulk - Mreža

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Anketa o primjeni slobodnog softvera i otvorenog koda u tvrtkama, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

One Response

  1. Marijek napisao:

    Hm… problem je kaj je firma u kojoj radim prevelika da bih mogao ja osobno ispunjavati anketu (ISP), ali da, naveliko se koriste opensource tehnologije, između ostaloga 🙂

Ostavi komentar

© 2017 Linux Za Sve. | Impressum | Sadržaj je licenciran pod CC-SA-3.0 ako nije drugačije naznačeno.
Proudly designed by Theme Junkie.