Canonical se pridružuje Linux Foundationu

Linux zaklada danas je objavila kako im se pridružio i Canonical, tvrtka-sponzor koja stoji iza Ubuntu distribucije. Ubuntu slovi kao ozbiljna opcija za server i desktop računala, a čini se kako će zagrabiti i dio rastućeg tržišta mobilnih internet uređaja. Canonical, njihov komercijalni sponzor uključen je i u ostale open source projekte poput Upstarta, Storm-a ili Bazaar-a.

Matt Zimmerman (CTO i program manager u Ubuntu projektu) je povodom pridruživanja izjavio: Linux zaklada obavlja iznimno važnu, nekomercijalnu funkciju u uporabi i popularizaciji Linuxa diljem svijeta. Poznata nam je njena važnost i počašćeni smo biti član i podrška njezinim aktivnostima. Radujemo se zajedničkome radu i nastavku proboja Linuxa na sva polja računarstva.”

Jim Zemlin, izvršni direktor Linux Zaklade je izjavio: “Canonical je važan novi član Linux Zaklade. Matt i njegov tim su napravili uzbudljivu distribuciju koja je osvojila svijet, a sada će nam pomoći pogurati Linux na sljedeću razinu.”

Linux Zaklada (Linux Foundation) je neprofitna organizacija uključena u rast i razvoj Linuxa, osnovana 2007 godine. Podržavaju je mnoge bitne tvrtke diljem svijeta, a njezin rad se temelji na promociji, zaštiti i standardizaciji Linuxa.

Izvor: Softpedia.com

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ivan

Osnivač linuxzasve.com portala - autor brojnih tekstova o Linuxu i otvorenim sustavima. Pokazuje izrazite simpatije za informacijske tehnologije, uz naglasak na web i društvene mreže.

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.