Dostupana nova verzija Mozillinog e-mail klijenta Thunderbird 11.0

Prošlo je dugo vremena od kad je Thunderbird doživio neke bitne nadogradnje, pa se veselimo novoj verziji i promjenama koje ona donosi.

Objavljena je nova verzija e-mail klijenta Mozilla Thunderbird, brojčane oznake 11.0. Novo izdanje donosi neke nove mogućnosti i ispravke grešaka.

Thunderbird 11.0 koristi novi Gecko layout engine koji omogućuje bolje i brže renderiranje web sadržaja. Tu je i novo korisničko sučelje s tabovima iznad menija radi bolje preglednosti i bržeg odabira, zatim razne nadogradnje vezane uz sigurnost te ispravci bugova (popravljena je greška prilikom prebacivanja profila iz Microsoft Outlooka).

Thunderbird-linux

Hrvatska udruga Linux korisnika HULK navodi da je od danas Mozilla Thunderbird dostupan i na hrvatskom jeziku. Preveden je poznati i često korišteni dodatak Lightning. Pridružujemo se pohvalama zaslužnim prevoditeljima – Mihovilu Staniću i Saši Tekoviću.

Iako je popis novosti prilično kratak, i dalje se radi o vrhunskom e-mail klijentu čija je nadogradnja svakako dobrodošla. Novi Thunderbird možete preuzeti na sljedećoj poveznici.

Autor: I. B.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.