Evo kako će izgledati Ubuntu 12.04 CD

Nekada davno je to bilo, samo rijetki od nas se sjećaju, Canonical je svakom tko je to zatražio darovao svoje CD-ove. Mnogi smo tada posjedovali originalne CD-ove Ubuntua koji su ponosno kupili prašinu na polici, jer smo daleko prije nego što su CD-ovi stigli poštom Ubuntu instalirali s doma sprženog CD-a. Ali, neka ih tamo. Vidi ih kako su lijepi…

Onda je došla kriza, kompanije su postale zle i Canonical više nije davao CD-ove bez novčanog pologa. Sva sreća, nekako u to vrijeme smo svi već imali brzi internet, što doma, što na poslu, pa smo CD-je Ubuntua pržili i po njima flomasterom šarali u kućnoj radinosti.
Nakon eksperimentiranja s Unityem, Canonical je uspio rastjerati one neodlučne i zadržao je samo vjerne i zaslužne korisnike uz sebe. I samo za njih je priredio posebnu poslasticu. Precise Pangolin će biti čudo nad čudima! LTS izdanje, a Unity u njemu će biti vrhunac! Jedva čekamo kraj četvrtog mjeseca da ga se domognemo!

I možda upravo to povijesno izdanje vrijedi imati doma na polici. Umotano u roza kartončić. (Pardon, ljubičasti.) Da ga možemo s ponosom pokazivati dječici i unucima. Zamislite reakcije vaših prijatelja u 2034. godini kad saznaju da posjedujete to kolekcionarsko izdanje! A tek cijena koju će to izdanje tada postići! CD-je možete kupiti u Canonicalovoj trgovini počevši od 26.04. ove godine. Cijene se kreću od 5£ za 5 CD-ova, do malo više funti za pakete od 50, 100 i 200 CD-ova.

Eto, sad nakon najave pogledajte kako su nam krasan dizajn napravili ljudi iz Canonicala:

Prekrasno!

Autor:Branko S.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

17 komentara

 1. grof napisao:

  “Nekada davno je to bilo, samo rijetki od nas se sjećaju, Canonical je svakom tko je to zatražio darovao svoje CD-ove.” – da sjećaju, ja dobio! 🙂

 2. retsam napisao:

  Imam još 9.04 i 8.10 cd-e po ladicama, što je najbolje dva puta sam skinuo .ISO presliku prije nego što sam ga dobio, ako se dobro sjećam iz UK dolazilo.

 3. twitter napisao:

  U mene zadnja verzija 10.10 koju sam dobio 🙂

 4. Ivan Galgoci napisao:

  A naljepnica se ne sjećate? 🙂 Meni su slali uvijek više CD-ova na konto LZS-a, pa sam dijelio okolo.

 5. Ivan Tomica napisao:

  Veoma lijep dizajn, a i Unity se oblikovao veoma dobro… Sve to skupa poprima zaista profesionalan oblik, a i mislim da je to Canonicalu cilj 🙂

 6. Branko napisao:

  Ja nisam nikad trazio te besplatne CD-je. Al ovaj bi mogao kupiti.
  (Ako ce se Pangolin pokazati kako treba.)

 7. Marko napisao:

  za mene su cd- ili dvd linuxi proslost, vec dulje vrijeme samo montiram na usb stick i dignem, skuzio sam da mi instalacija ide puno brze preko usbsticka nego preko cd-a. Osim toga nemoram kupovati prazne medije.

  Bilo je prije super dobivati orginalne cd-ove, imam ja stare primjerke cek od verzije 7.04 do verzije hmm 9.04 a nakon toga sam prestao narucivati.
  Ko hoce prodam 😀 prije je bilo besplatno a sad vrijedi kao antikvitet 😀

 8. Branko napisao:

  Evo sad mi je Vlado na forumu dao odličnu ideju. Kad izađe CD, možemo se skupiti pa kupiti paket od pedeset ili sto CD-a. To bi nas došlo svakog par kuna.
  Što mislite o tome?

 9. bajro17 napisao:

  U mene je stiglo 9.04 jos ga imam i stiglo je iz francuske

 10. grguss napisao:

  Branko,odlicna ideja. Ja sam za!

 11. Branko napisao:

  Super!
  Onda očekujte kad izađe Pangolin na portalu obavijest kako dalje za naručivanje CD-ova.

 12. grguss napisao:

  onako,usput,ja posjedujem orginal verzije 5.10.

 13. Vjekoslav napisao:

  @Branko

  Ja sam isto za 🙂

 1. 20. travnja 2012.

  […] Izvor ovdje… […]