ffDiaporama

Sezona je blagdana a nakon njih imućniji Linuxaši će uskoro otići i na skijanje. Hrpa slika se gomila a rodbina željno očekuje da ih udavite prezentacijom nekoliko stotina pažljivo odabranih najuspješnijih fotouradaka.
Na žalost kako koristite Linux svi očekuju da ste veliki haker i prošlogodišnji prikaz slika u gThumbu više ne pali. Susjedov mali je skinuo piratski program s interneta i u Windowsima je napravio pravi film od slika s ljetovanja. Svi su bili oduševljeni kad su slike letjele ekranom i izmjenjivale se uz razne efekte. Od vas se očekuje makar takav umjetnički dojam.
A budući da prezirete mrske Prozore ne pada vam pamet svoje ljubljeno računalo ukaljati instalacijom nečeg tako prizemnog. Pogotovo ne želite preuzeti neki sumnjivi torrent koji će vam instalirati gratis i nešto špijunskih programa uz genijalan program kojeg vaš susjed ima.
Ne bojte se. I na Linuxu postoji program koji će vam omogućiti fenomenalne prijelazne efekte, slike koje same lete ekranom, zumiraju se, tekst koji se pojavljuje uz fotografiju. Vaši susjedi i rodbina će vas mrziti kad vide kako ste ugurali prekrasnu paradu od tristo slika u samo pola sata videa. E da je njima to moći!

ffDiaporama je program za izradu videoprezentacija. Kao kreativni materijal možete koristiti slike i video. Program podržava rezolucije od QVGA-a do full HD-a. Filmove ćete moći snimiti u raznim formatima (avi, mpg, mp4 i mkv).

 

Osnovno sučelje ffDiaporame

 

Imate na odabir hrpu efekata poput refokusiranja, dodavanje teksta, raznih filtera, rotacije ili dodavanja pozadinskog zvuka.
Dobivene filmove možete pohraniti na računalo, snimiti na DVD ili ih objaviti na Youtubeu.

 

Velik izbor raznih efekata

 

Program možete preuzeti sa ffDiaporamine službene stranice: http://ffdiaporama.tuxfamily.org
Dostupni su paketi za Ubuntu, Fedoru, OpenSUSE, Arch, Mageiu, Mandrivu i Gentoo.

Vaši brojni obožavatelji na Youtubeu očekuju vaš najnoviji uradak. Ako ste ljubitelj mačaka i sakupljate njihove fotografije uz ovaj program vaš je cijeli Internet!

Pogledajte demonstracijski video:

 

Autor:B.S.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.