HP netbook sučelje

Hewlett Packard je izdao vlastitu Linux distribuciju za netbook prijenosnike, točnije za svoj HP Mini 1000 Mi Edition. “Ispod haube” nalazi se Ubuntu 8.04 Hardy Heron, ali ono što Mi Edition izdvaja od hrpe ostalih je specifičan GUI (graphical user interface).

Nakon bootanja dočeka vas ekran gdje je ponuđen pretraživač interneta, lista omiljenih web stranica i prečice do vaše glazbe i fotografija. Klikom na “Start New Program” otvara se izbornik za pokretanje aplikacija, podijeljen na kategorije (Internet, Media, Utilities, Work, Play i All tabs). “Settings Manager” otkriva sve opcije za podešavanje koje bi standardno našli u Ubuntu, s razlikom da je ovdje sve drugačije posloženo, kako bi se olakšalo snalaženje.

HP je priložio i poseban media player nazvan “HP MediaStyle”, koji prilično podsjeća na Appleov FrontRow. MedaStyle pruža jednostavno full screen okruženje za upravljanje glazbom, videom i fotografijama.

HP je definitivno napravio jedno od najboljih Linux sučelja za netbook prijenosnike, dizajnirano tako da i oni koji nikada nisu koristili Linux nemaju problema s izvršavanjem osnovnih zadataka. Iskusniji korisnici uvijek mogu pokrenuti terminal s kombinacijom tipki “Alt+F2” i izvoditi svoje čarolije.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.