Humble Indie Bundle VI

Dok smo kratili vrijeme igrajući Humble Indie Bundle (HIB) Android, dečki iz HIB-a su nam pripremili novo iznenađenje. Nakon 3 mjeseca čekanja, došao nam je novi Humble Bundle! I to sa 6 novih igara po prvi put dostupnih na Linuxu. Imamo i prvu igru koja koristi Unity na Linuxu, premijerno: ROCHARD.

HIB VI

 

Treba posebno izdvojiti dvije velike uspješnice:

 

Vrhunski akcijski RPG – TORCHLIGHT:

Ova igra se odvija u istoimenom gradu Torchlight te okolnim špiljama i tamnicama. A vi ste u koži samotnog junaka koji koristi svoju snagu i magiju da bi se probio kroz guste redove raznih neprijatelja i pritom otkrio nevjerojatna oružja, blaga i nove skillove.

 

SF akcijski platformer – ROCHARD:

Predstavljajamo prvu igru na Linuxu koju pokreće Unity engine:
Obucite odijelo Johna Rocharda, najžilavijeg čovjeka i rudara u galaksiji.John Rochard mora usavršiti korištenje gravitacije, težine i materije da bi riješio razne prepreke i zagonetke u postizanju krajnjeg cilja: pobjeda protiv međugalaktičke arheološke zavjere!

 

Spomenimo i vrlo popularni S.P.A.Z:
Space Pirates and Zombies

S.P.A.Z je svemirska akcijska igra s pogledom od gore. Ova igra ujedinjuje RPG elemente i strategiju u stvarnom vremenu s primjesama SF-a. Igra sadrži velike nasumično generirane galaksije, te vas očekuje mnoštvo sati zabave uz natjeravanje sa svemirskim piratima. I zombijima.

 

Shatter

Tražite nove načine razbijanja cigli? E pa ova igra vam to nudi. Koristeći fiziku kuglicom morate razbiti sve cigle na ekranu kao u legendarnim brick breakerima. Da ne bi bilo toliko jednostavno i dosadno, u tome vam pomažu razni power upovi te borbe s bossovima.

 

Vessel

Koristeći razne vrste tekućina, kao voda i lava, igrač mora rješavati zagonetke. Vi ste u ulozi profesora Arkwright-a koji može kontrolirati te tekućine te stvarati automatone koje ćete koristiti za ispunjenje cilja. Dizajn level je takav da postoje višestruka rješenja, a na igračevoj kreativnosti i snalažljivosti je da ih pronađe.

Ako platite više od prosjeka dobivate i:

Dustforce

Ova igra traži od vas da uđete u kožu akrobatskim čistačima koji će spasiti svijet od prašine i prljavštine. Oslanja se primarno na vaše reflekse (koje ćete koristiti za skokove i dvoskoke po zidovima) te vješto baratanje metlom.

 

Uz download, dobivate i mogućnost dodavanja ovog bundle na Ubuntu Software Center te Steam. Kao i dosad u svim HIB-ovima, sami odabirete koliko ćete izdvojiti za developere, dobrotvorne svrhe te napojnicu Humble Indie Bundle ekipi.
Ne sumnjamo da će i ovaj put Linux korisnici imati najveći prosjek donacija.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

14 komentara

 1. Yorkin napisao:

  Jaooo, Torchlight dolazi na Linux? *_*

 2. Medojedni jazavac napisao:

  Kupljeno. Torchlight je prezakon!

 3. Branko napisao:

  Ja sam isto kupio. Idem sad vidjeti taj Torchlight.
  Na kojim distrama ste probali?

  • Medojedni jazavac napisao:

   Arch. Radi ok sve dok ne zelim promjenit postave, tipa rezoluciju ili detailje, onda se crasha i moram brisat config. Vjerojatno je do integrirane intelove grafe.

  • Branko napisao:

   Ubuntu 12.04. Torchlight kod fullscreena ne prekriva Unity panel i launcher pa moram sakriti launcher. Al moguće je da je do mog Ubuntua jer je taj svašta prošo.
   Uglavnom, kad se posakriva launcher fino radi.

   • blacx napisao:

    Arch i Lubuntu. Kad se na Archu (Fluxbox) promijeni rezolucija, mora se restartati X i pokrenuti ponovno igra. Postavke zapamti tako da nije problem.
    Na Lubuntuu bez problema radi.

 4. Medojedni jazavac napisao:

  Citam po forumu, ljudima se crasha na istom mestu. Meni ne ulazi na petu razinu, ko i ostalima. Ne znam je li do nasih konfiguracija ili su lose portali?

 5. kepica napisao:

  blago vama.
  ja ne bih smio niti ovo čitati – do grla sam u glibu. hib će morati sačekati neka mirnija vremena

 6. Mario napisao:

  S.P.A.Z. mi malo sliči na onu besplatnu igru sa Windowsa – Transcendence.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.