KDE Plasma Active tablet Vivaldi uskoro kreće u proizvodnju?

Vivaldi, ranije poznat i kao Spark polako izlazi iz statusa vaporwarea. Izgleda da bi stvarni tableti mogli ugledati svjetlo dana. Ne samo to, umjesto ranije planiranih 512 MB RAM-a, ovaj tablet će imati 1GB. Oni koji su tablet već naručili dobiti će unaprijeđenu verziju bez nadoplate.

 

Vivaldi KDE Plasma Active tablet

 

Aaron Seigo, voditelj ovog projekta kaže da su u završnim pregovorima s proizvođačem i da bi konačni ugovor o početku proizvodnje trebao biti potpisan sljedeći tjedan. Nakon toga možemo ubrzo očekivati i početak proizvodnje i slanje prvih tableta sretnim vlasnicima.

Ovaj KDE Plasma Active tablet je sposoban pokrenuti prave aplikacije poput GIMP-a ili LibreOfficea. Za razliku od ostalih tableta, na ovom bi se moglo odraditi i ozbiljniji posao. Vidjeti ćemo da li je ovo dovoljno dobar mamac za kupnju i da li na svijetu ima dovoljno Linuxaša koji će pokrenuti prvi val.

Što mislite da li ovaj uređaj ima budućnosti i da li biste ga kupili?

 

Referenca: Muktware

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
KDE Plasma Active tablet Vivaldi uskoro kreće u proizvodnju?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

6 Komentara

Dodaj svoj

Kakav crni kubuntu?

Vivaldi ce pokretati Mer (nastavak MeeGo projekta u okrilju slobodne zajdnice).

Pre neki dan (mrzi me da trazim link) je Aron cak izjavio da uopste ne vidi *ubuntu kao ok platformu za plasma active. (za bilo koji uredjaj, a kamoli za njegovo mezimce)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.