Knjiga “Operativni sistemi: UNIX i Linux”

Linux je prilično jednostavan za korištenje, neovisno o radnom okruženju (iako neki prednjače po jednostavnosti, primjerice GNOME). Klik ‘vamo, klik tamo, povuci ikonu, pokreni program, napiši nešto… pusti pjesmu neka svira. Ako ste ikada imali susreta s računalima, osnovna upotreba Linuxa ne bi vam trebala predstavljati niti najmanji problem. Na kraju krajeva, sve se manje-više svodi na isto, neovisno o platformi.

Ipak, Linux je puno više od ovoga navedenog gore; mogućnosti su neograničene, sve ovisi o vama dragi čitatelji, koliko ste duboko voljni ugaziti. Ako imate entuzijazma i volje, slobodno čitajte dalje.

Danas vam nudimo preporuku za jednu knjigu, koju možete kupiti ili besplatno preuzeti u PDF izdanju. Ako se odlučite na drugu opciju, zaposlite printer u firmi, sve lijepo uvežite, bacite se na učenje i nemojte zaboraviti staviti knjigu pod jastuk prije spavanja, onako da se jače primi.

“Operativni sistemi: UNIX i Linux”

 

Knjiga “Operativni sistemi: UNIX i Linux”, srpskih autora B. Đorđević, D. Pleskonjić i N. Maček, provesti će vas kroz UNIX i Linux. Naglašavamo da se ovdje ne radi o priručniku, već o knjizi koja demistificira ovaj operativni sustav i uvodi vas u jedan potpuno novi svijet. Pokriveno je doslovno sve; imate priliku upoznati Linux u najmanji detalj. I to posve besplatno. Knjigu možete preuzeti na ovome linku, pisana je srpskim jezikom ali vjerujemo kako nećete imati problema s razumijevanjem.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Knjiga "Operativni sistemi: UNIX i Linux", 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Ivan

Osnivač linuxzasve.com portala - autor brojnih tekstova o Linuxu i otvorenim sustavima. Pokazuje izrazite simpatije za informacijske tehnologije, uz naglasak na web i društvene mreže.

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.