Lana iz Mirovinskog dobitnica prestižnog međunarodnog priznanja

E-prijavu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i tvrtke Ultima d.o.o. nagradilo Međunarodno udruženje socijalnih osiguranja.

 

PREGRADA, 29. travnja 2016. – Međunarodno udruženje socijalnih osiguranja (International Social Security Association’sISSA) na Regionalnom forumu socijalnog osiguranja za Europu održanom 18. travnja 2016. godine u švedskom Stockholmu dodijelilo je nagradu „Dobra praksa“ (Good Practice Award) i priznanja sudionicima natjecanja koje organizira svake tri godine. Ovaj je put bila 71 prijava iz 27 organizacija koje se bave socijalnom sigurnošću u 19 zemalja.

Nagrada „Dobra praksa“ otišla je u Irsku. Dobitnik je Odjel socijalne zaštite za projekt „Intreo – Integrated welfare and employment service“ koji je integrirao sustav socijalne skrbi i službe za zapošljavanje.

Među dobitnicima posebnih ISSA priznanja za nova i inovativna rješenja u području socijalne sigurnosti, našlo se jedno iz Hrvatske. Lana.mirovinsko.hr, odnosno sustav e-prijave Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje jedno je od 12 rješenja koja su, u ovom dijelu svijeta, prepoznata kao nova i inovativna. Detalje o ISSA nagradi i posebnim priznanjima možete pronaći ovdje.

 

ISSA

Izvor: https://www.flickr.com/photos/international-social-security-association/sets/72157665019118714

 

 

Inače, Lanu je za Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje kreirala i realizirala tvrtka Ultima d.o.o. iz Pregrade. Usluga e-prijave omogućava prijavu početka poslovanja i sve promjene tijekom poslovanja kao i prijave, promjene i prestanak osiguranja zaposlenika. Usluzi je moguće pristupiti u bilo kojem trenutku otvaranjem adrese u internet pregledniku, uz prethodno obavljenu registraciju.

 

lana_screenshot

 

 

Može se koristiti na Windows, MacOS i Linux operativnim sustavima. Sustav je u potpunosti izgrađen na tehnologijama otvorenog koda i naručitelju isporučen zajedno s izvornim kodom pod licencom GNU GPLv3. Dvije godine nakon implementacije, udio elektroničkih prijava porastao je sa svega nekoliko postotaka na više od 95%.

“Vijest o nagradi izuzetno nas je obradovala! Kod izgradnje svakog sustava uvijek razmišljamo o pozitivnom učinku na sve njegove korisnike. Trudit ćemo se i dalje.” – Vedran Krog, član uprave tvrtke Ultima.

 

Ultima projektira aplikacije temeljene na otvorenim standardima i tehnologijama otvorenog koda. Aplikacijama izrađenim za tijela državne uprave koristi se preko 150.000 osoba.

 

 

Autor: Darko Topolko

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
Lana iz Mirovinskog dobitnica prestižnog međunarodnog priznanja, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

You may also like...