Libre broj 19 – novi početak

Stalne čitatelje neka ne zbuni naslov. Novi broj e-časopisa Libre i dalje donosi novosti iz svijeta slobodnog softvera i recenzije Linux distribucija ili programa, izdaje se na latiničnom i ćiriličnom pismu, te je i dalje besplatan.

Novi početak se odnosi na jasno iskazanu namjeru i smjer u kojem je ekipa Libre tima krenula – istraživačko novinarstvo, što je vidljivo u prvom nastavku članaka o stanju FLOSS-a u Srbiji, a kako bi se aktivno uključili u kreiranju javne svijesti o mnogobrojnim problemima s kojima se susreće FLOSS.

 

Libre 19 - naslovnica
Libre 19 – naslovnica

 

U ovom broju možete čitati o tome kako je protekao posjet prvog čovjeka Microsofta Srbiji i mišljenje Libre tima o ugovoru Republike Srbije s Microsoftom i da li je to samo po sebi najveći problem IT industrije Srbije (op. ur.: stanje je vrlo slično i u Hrvatskoj koju je Steve Ballmer pohodio dan-dva ranije).
Nadalje, novi broj Librea upoznaje čitatelje s Crypto Partyem i kako je protekao drugi po redu LUGoNS Crypto Party. Također, možete saznati što donose nove verzije Slackwarea, Lubuntua i Androida kao i još mnogo toga iz svijeta slobodnog softvera.

Novi broj e-časopisa Libre možete preuzeti s ove poveznice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.9/5 (15 votes cast)
Libre broj 19 – novi početak, 3.9 out of 5 based on 15 ratings

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.