Mozilla ulazi u partnerstvo s LG-em

Na MWC- 2012. (Mobile World Congress), sajmu mobilne tehnologije koji se održava od sutra u Barceloni, Mozilla će napokon predstaviti svoj Marketplace te otvoriti vrata svim razvijateljima open web (HTML5, JavaScript, CSS) aplikacija.

Mozilla-Marketplace

Boot to Gecko (B2G) o kojem smo nedavno pisali, također bi trebao koristiti Mozilla Marketplace. Da bi projekt uspio – mora postojati baza aplikacija, a za nju su potrebni programeri. Navodno će Mozilla na MWC-u najaviti partnerstvo s LG-em, koji bi trebao ponuditi B2G uređaj namijenjen isključivo razvijateljima. Pored LG-a, Mozilla će na sajmu otkriti i ostale partnere, vrlo moguće telekom operatere koji traže alternativu Appleu i Googleu.

Iako razvijatelji svoje aplikacije mogu slati već od idućeg tjedna, Marketplace će pričekati premijeru sve do izlaska Firefoxa 13, koji bi svjetlo dana trebao ugledati u lipnju ove godine – što razvijateljima ostavlja dovoljno vremena za izradu aplikacija za Firefox i B2G.

Više o sajmu potražite na službenim web stranicama http://www.mobileworldcongress.com.

AŽURIRANO:

Mozilla je na MWC 2012. u Barceloni najavila partnerstvo s Telefónicom, vlasnikom britanskog teleoperatera O2 (treća po veličini teleoperaterska kuća na svijetu). Zajedno će isporučiti uređaje na Boot to Gecko (B2G) platformi. Navodno će mobiteli biti nešto slabijih karakteristika od današnjih high-end modela, ali u Mozilli tvrde kako B2G radi puno brže od Androida i OS-a, pa ovo ne bi trebao biti veliki minus. Od ostalih partnera najavljeni su još Deutsche Telekom (T-Mobile), Adobe i Qualcomm.

Evo i prvih snimki novog operacijskog sustava:

Autor: I. G.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

2 Komentara

Dodaj svoj

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.