Neznanje je grijeh

Zanimljiv slučaj se dogodio u jednoj američkoj školi u Austinu, Texas. Naime, profesorica je zaplijenila kopije Linux operativnog sustava od učenika i zabranila daljnju distribuciju. Naravno da nije stala samo na tome, uslijedio je prijeteći e-mail gosp. Ken-u Starks-u, osnivaču HeliOS projekta. Donosimo vam dio spornog e-maila:

…promatrala sam svoje učenike kako su se okupili oko prijenosnika. Jedan učenik je održavao nekakvu demonstraciju, pokazujući mogućnosti prijenosnika i dijeleći Linux CD-ove. Nakon što sam zaplijenila CD-ove, sazvala sam sastanak s učenicima te na taj način saznala za vas i vašu organizaciju.

Gosp. Starks, sigurna sam da vi čvrsto vjerujete u ono što radite, ali ja ne mogu podržati vaše napore niti ih dopustiti u svojoj učionici. Čak nisam sigurna da je to što radite legalno. Ne postoji besplatni softver i štetno je širiti takve krive pretpostavke.

Istražit ću ovaj cijeli slučaj kako mi vrijeme bude dopuštalo. Uvjeravam vas, ako radite bilo šta ilegalno – tužit ću vas. I sama sam kao i mnogi drugi isprobala Linux tijekom faxa, te sam sigurna da su vaše tvrdnje prenapuhane i lažne. Cijenim vaše pokušaje da djeci s posebnim potrebama uručite računala, ali stavljanjem Linuxa na njih samo sputavate našu djecu.

Ovo je svijet gdje se Windowsi nalaze na gotovo svakom računalu, i nudeći cirkus operativni sustav kao što je Linux uopće ne pomažete djeci. Uvjerena sam kako bi vam Microsoft bio voljan poslati kopije starijih verzija Windowsa, samo da ste ih zamolili. Na taj način računala bi mogla biti od neke koristi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Neznanje je grijeh, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

1 Komentar

Dodaj svoj

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.