Nvidia objavila nove upravljačke programe za Linux 295.49, stigla podrška za GeForce GTX 690

NVIDIA je objavila novu verziju upravljačkih programa za svoje GPU-ove, pod Linux, Solaris i FreeBSD platformama.

Upravljački programi brojčane oznake 295.49 donose podršku za grafičku karticu GeForce GTX 690 (bazirana na dual Kepler™ arhitekturi) koja se na policama trgovina pojavila tek nedavno, pa ako ste ponosni vlasnik ili planirate postati ovo bi vas moglo razveseliti. Što se tiče starijih kartica, točnije onih iz GeForce 6 i GeForce 7 serija, ispravljen je propust vezan uz OpenGL performanse i povremeno zamrzavanje sustava.

NVIDIA GeForce GTX 690

Ispravljen je još jedan bug koji je uzrokovao vrlo sporo pokretanje, zatvaranje i pomicanje prozora s OpenGL aplikacijom na čipovima Quadro FX 4600, Quadro FX 5600, GeForce 8800 GTX, GeForce 8800 GTS i GeForce 8800 Ultra. Detaljan popis novosti i izmjena možete pronaći na web adresi http://www.nvidia.com/object/linux-display.

Nvidia 295.49 upravljački programi dostupni su za 32 bitne i 64 bitne arhitekture. Preuzeti ih možete sa službenih Nvidia web stranica.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

6 Komentara

Dodaj svoj

Ja sam pokušao da rešiš problem sa Nvidia GeForce GT525M na mom Dell-u N7710 ali nisam uspeo – ovi drajveri jednostavno ne rade. Trenutno koristi intelovu integrisanu grafiku. Da li je neko uspeo ovo da reši?

@djerman

jedini nacin da nateras da radi nvidia kartica je da instaliras bumblebee. Nvidia ne podrazava optimus tehnoligiju na linuxu i nece je podrzavati.

Nije istina da ne će podržavati optimus tehnologiju na Linuxu. To je debela laž. Svatko tko prati vijest i razvoj vidi da se itekako radi na novome driveru sa podrškom za optimus tehnologiju te da i ekipa okupljena oko oss drivera ulaže velike napore oko podrške za hibridnu grafiku. Zato vas molim nemojte lagati i širiti dezinformacije.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.