Objavljen 22 broj e-časopisa Libre!

Prošlog mjeseca smo, spletom okolnosti, zakasnili te na kraju i preskočili najavu o izlasku 21. broja e-časopisa Libre. Ovaj mjesec ne kasnimo s najavom, no možda je i posljednja, ali o tome malo kasnije.

U ovomjesečnom broju možete pročitati o novom izdanju, u zadnjih godinu dana mnogima omiljene distribucije bazirane na Archu, Manjaro Linuxa 0.8.9 te se upoznati sa Waylandom i problemima oko X servera. Također, novi Libre donosi i nastavak članka o Clonezilli Live, te softveru o obrazovanju djece kao i nastavak serijala u rubrici Puls slobode, dok u rubrici Internet mreže i komunikacije možete pročitati o RetroShareu, online anonimnosti i sigurnosti na primjeru Tor mreže, te još niz drugih zanimljivosti.

Naslovnica Librea broj 22.
Naslovnica Librea broj 22.

Za kraj ove kratke najave, o uvodu. Prema pisanju urednika, došlo je do unutarnjih problema o kojima ćete moći sami više pročitati i saznati u uvodniku 22. broja Libre časopisa. Ono što vidimo kao pozitivno u tome je što su sami i na vrijeme detektirali probleme te javno zatražili pomoć oko daljnjeg vođenja Libre projekta i zato, ako imate volje i znanja, kontaktirajte ih i pomozite na osobno zadovoljstvo i zadovoljstvo svih kojima je Libre časopis postao nezaobilazno mjesečno štivo.

E-časopis Libre kao i do sada možete besplatno preuzeti s ove poveznice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.