Objavljen Android 2.0

Mobilna platforma Android, servirana od strane velikog Googlea, predstavljena je u verziji 2.0 a nosi kodno ime “Eclair”. Vlasnici pametnih telefona temeljenih na ovoj platformi imaju se čemu veseliti: dodana je podrška za multitouch ekrane osjetljive na dodir, touchscreen tipkovnica sada bolje prepoznaje brzo tipkanje, dodana je mogućnost pretraživanja poruka, sinkronizacija većeg broja računa e-pošte, poboljšano je korisničko sučelje, dodana podrška za Bluetooth 2.1 i unaprijeđena kontrola ugrađene kamere. Za detalje pogledajte službeni video koji su nam pripremili u Googleu:

Objavljen je i SDK (razvojni paket, donosno “Software Development Kit) za Android 2.0, čiju najavu možete potražiti na ovim web stranicama.

Motorola Droid, pametni telefon koji se uskoro očekuje na tržištu, trebao bi biti pogonjen novom verzijom ovog mobilnog operativnog sustava. Također, sudeći po nekim neslužbenim informacijama, HTC planira “preskočiti” Android 1.6 “Donut” nadogradnju za HTC Hero, i korisnicima odmah ponuditi verziju 2.0.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...