Objavljen je PCLOS 2012.2 KDE

Danas je službeno predstavljen novi PCLOS 2012.2 KDE. U ovom izdanju ćete dobiti 2.6.38 kernel i KDE 4.6.5, i naravno hrpu preinstaliranog softvera i podršku za multimediju i Flash odmah po instalaciji. Što se tiče izgleda, nije se ništa promijenilo. PCLOS i dalje nosi brušeni metal i malo tamnije boje.
Na žalost, ovo je posljednje izdanje koje je uređivao Texstar. Zbog prezauzetosti i umora daljnje uređivanje ove distribucije je predao svom malom razvojnom timu i zajednici. Povlačenje nije trajno, ali za sada ne znamo kada će se  Texstar vratiti vođenju ove distribucije.

 

PCLOS 2012.2 KDE. Izgleda i dalje isto.

 

PCLOS je i dalje lagana distribucija naklonjena početnicima. Na njoj ćete pronaći sve što vam treba bez dodatnog podešavanja i instaliranja dodatnih paketa i repozitorija. Veliki plus je što se radi o rolling release distribuciji tako da nećete morati svakih nekoliko mjeseci ponovno instalirati novu verziju već će se sustav stalno nadograđivati kod redovnog ažuriranja paketa. KDE na PCLOS-u slovi kao jedan od najbolje implementiranih KDE-ova na Linux distribucijama.
Ako želite isprobati ovog nasljednika legendarnog Mandrake Linuxa svratite na službene stranice i preuzmite svoju iso sliku. Na žalost, PCLOS-ov razvojni tim nije nikada uspio napraviti 64-bitno izdanje iako ga najavljuju već duže vremena.  Svi vlasnici novijih strojeva s 64-bitnom arhitekturom morati će koristiti PCLOS u 32-bitnoj verziji.

 

Izvor:Ostatic

Autor:B.S.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

3 Komentara

Dodaj svoj

Pozdrav, trenutno imam instaliran xp sp2, zanima me mogu li naknadno da instaliram PCLOS 2012.2 KDE , a da ne pobrisem i widows tako da mi oba rade.
Unaprijed zahvalan!!!

Imaš programe (npr. Gparted) pomoću kojih možeš promijeniti veličinu određene particije (npr. ako imaš local disk C: veličine 80 GB, koristeći Gparted možeš to smanjiti na 50 ili 60 GB, a oslobođenih 20-30 GB možeš koristiti za Linux)… Pojedine distribucije omogućuju promjenu veličine particije pri instalaciji (znam da Ubuntu i derivati to imaju, ali nisam siguran za PCLOS, vjerojatno i on ima 😉 ).
Ako imaš lokal disk C i D moja preporuka je da smanjiš D, tako da ti particija s XP-om ostane netaknuta… Također prije smanjenja particije izvrši defragmentaciju particije koju namjeravaš smanjivati! I zapamti, uvijek napravi backup važnijih podataka.
Nadam se da sam bio od koristi 😉
Sretno!

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.