Objavljena je službena verzija Debiana za Raspberry Pi

Raspberry Pi fundacija je izdala svoju verziju Debiana. Ovo je prva službena verzija nekog operativnog sustava za ovo mini računalo.
Radi se o Debianu Squeeze (6.0) s LXDE sučeljem, Midori preglednikom interneta, razvojnim alatima i nekoliko primjera izvornog koda za razvoj multimedijskih aplikacija.

 

Debian s LXDE desktopom

 

Ako planirate skoro vlasništvo ove zanimljive i jeftine naprave ovaj operativni sustav možete preuzeti s njihove službene stranice. (Preporučamo skidanje torrenta.)
Podsjećamo da je u trenutnoj izradi i XBMC koji će od ovog malog računala napraviti pravi HTPC.
Sada nam preostaje samo čekati da Raspberry Pi krene u prodaju. Nadamo se da ste uspjeli uštediti tih tridesetak dolara.

 

Izvor:Ubuntuvibes

Autor:B.S.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

7 Komentara

Dodaj svoj

Super, ali koliko ce kostati carina i postarina za BiH. Jako sam zaintesovan ali ako se bude placala i carina to moze kostati i 50 $

Ma ovako do 300 kuna se ništa ne carini, naravno ako se nije ništa promjenilo oko zakona o carinjenju. Moj brat i ja ponekad nesto naručimo preko ebaya jer je jeftinije nego ovdi kupovati di ti jos zaračunaju pdv.
Meni nije problem platiti to malo računalo, no postavlja se meni pitanje dali mi je to stvarno potrebno ? Ovo računalo koje imam radi sve sto mi treba, osim toga nemam monitor itd.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.