Osijek: Razmjena vještina u klubu Paklena naranča

Ukratko “Razmjena vještina” je kad onaj koji ne zna pita, a onaj koji zna odgovori. Ponekad netko tko zna ponudi to znanje i vještinu drugima, nakon što pretpostavi da bi druge to moglo i zanimati.

Razmjena vještina” inspirirana je GNU pokretom slobodnog softvera, pa je tako okupila tehnološke entuzijaste koji (najčešće) koriste GNU/Linux operativni sistem. Spektar znanja i vještina ide od ‘nemanja pojma’ do vjerojatno nekih od najboljih hakera u Hrvatskoj. Cilj nam je napravili “Razmjenu vještina” ugodnim mjestom razmjene znanja i vještina.

Razmjenu vještina” je pokrenuo Nenad Romić aka Marcell Mars, u travnju 2004. Bio sam inspiriran jednim djelom SummerSource kampa koji je Multimedijalni institut zajedno sa Tactical Techom organizirao na otoku Visu u bivšoj vojarni Samogor u ljeto 2003.

“Razmjena vještina” je pokrenuta u travnju 2004 u Zagrebu u klubu MaMa, a nedavno su “Razmjene vještina” krenule u Rijeci u Molekuli, u Splitu u Kocki, u Čakovcu u Act-u, u Skopju pod imenom “Spodeli znaenje” i u Varaždinu na FOI-u.

Program Razmjene vještina kreće od srijede 6.7. s početkom u 11h u prostoru kluba Paklena naranča, Gradska i sveučilišena knjižnica, Europska avenija 24, Osijek. Program će trajati kroz čitav 7. mjesec, svake srijede od 11h. Nakon ljetne pauze u 8. mjesecu Razmjena vještina će se nastaviti u 9. mjesecu.

Svi ste pozvani uključiti se u Razmjenu vještina bilo kao oni koji pitaju ili kao oni koji odgovaraju na pitanja.

Svi koji se žele aktivno uključiti u Razmjenu pozivam da se uključe u raspravu na našem forumu.

Izvor: HULK Osijek

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.