Ovogodišnja openSUSE konferencija održat će se u Dubrovniku

Na službenim stranicama openSUSE-a objavljeno je da se šesta openSUSE konferencija održava u Dubrovniku. Konferencija će se održavati u razdoblju od 24. do 28. travnja u prostorijama Dubrovačkog Sveučilišta.

Dubrovnik

 

Na konferenciji možete prisustvovati zanimljivim predavanjima i radionicama, te sudjelovati u razmjeni znanja i iskustava s okupljenim sudionicima. Konferencija se održava jednom godišnje, a mjesto održavanja se svake godine mijenja. Tako su se ove godine, na prijedlog HrOpena, HULK-a i Dubrovačkog Sveučilišta, u openSUSE-u odlučili posjetiti Dubrovnik.

Dubrovačk Sveučilište
Dubrovačko Sveučilište

 

Tema ovogodišnje konferencije je: ”Snaga za promjene”.  Promjena je uvijek obilježavala otvoreni softver. U svijetu mobilnih uređaja i novih otvorenih operativnih sustava poput Androida i Chrome OS-a i ostali otvoreni softver se mora mijenjati  i prilagođavati novim trendovima. Promjena je rijetko kada lagana, ali je važna!

Ove godine pokrivat će se sljedeća tematika:

  • Krajnji korisnik
  • Poslovna primjena
  • Zajednica i projekti
  • Tehnologija i razvoj

Poziv za prijavu radova očekujte 20 siječnja, a svoje radove možete slati do 28. veljače.
Ulazak na konferenciju je besplatan.

Ako se želite pridružiti organizatorima konferencije, sudjelujte u redovnim irc sastancima i pretplatite se na mailing listu ili jednostavno posjetite službenu stranicu konferencije i pratite novosti.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

5 Komentara

Dodaj svoj

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.