Predavanje i radionica o projektu “Otvorena mreža” u Splitu

U subotu 15. prosinca 2012. udruga SOK i volonteri projekta “Otvorena mreža” organiziraju predavanje o projektu “Otvorena mreža” i wireless radionicu.

SOK udruga

O predavanju

U suvremenom je svijetu nemoguće zamisliti društvo bez nebrojeno mnogo wireless mreža i mnogih uređaja koji komuniciraju upravo pomoću WiFi tehnologije.

Izgradnja i širenje wireless mreža tehnički je i organizacijski vrlo složen proces što onemogućuje brzo postavljanje i širenje takvih mreža.
Pokazat ćemo vam što smo sve ostvarili projektom “Otvorena mreža” kako bismo olakšali i ubrzali širenje wireless mreža te kako biste vi, uz puno manje truda nego prije, mogli pokrenuti i širiti otvorenu i slobodnu wireless mrežu i u svojoj okolini. Wireless mreže moraju biti osmišljene na način da mogu rasti i širiti se, mijenjati se i prilagođavati promjenama ovisno o potrebama korisnika/okoline. Volonteri i aktivisti projekta “Otvorena mreža” olakšali su i pojednostavili taj proces za sve otvorene i voljne osobe koje žele sudjelovati u izgradnji takve mreže.

Na predavanju ćemo predstaviti filozofiju koja je temelj nastanka i razvoja projekta “Otvorena mreža” te ukratko dati pregled osnovnih elemenata i tehničkih detalja projekta.

Predavanju mogu slobodno prisustvovati sve zainteresirane osobe.

O radionici

Radionica je namijenjena svima koji žele sudjelovati u širenju slobodne komunikacije, bilo da su zainteresirani za tehnički i tehnološki dio projekta ili su slobodna i otvorena duha i žele na druge načine poduprijeti realizaciju i širenje projekta u svojoj okolini. Dođite i naučit ćemo vas kako napraviti mrežu za slobodnu i otvorenu komunikaciju.

Svaki polaznik koji uspješno završi radionicu ima priliku za 80,00 kn (pola tržišne cijene) otkupiti wireless router (Tp-Link WR741ND) kojeg je koristio tijekom radionice. Želja nam je potaknuti polaznike da se nastavite educirati koristeći router i postavljajući ga kao novu wireless pristupnu točku projekta “Otvorena mreža”. Upravo na osnovi te ideje, sponzori su odlučili poduprijeti ovu radionicu plativši razliku do pune cijene.

Zbog praktičnih razloga broj slobodnih mjesta za radionicu ograničen je na 10 polaznika.

Vremenski raspored:

11:00 – 13:00 predavanja i prezentacija, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, predavaonica B402
14:30 – 17:30 praktična radionica i demonstracija rada wireless tehnologija

Prijave za radionicu

Prijave za radionicu primaju se na e-mail sok@sok.hr do petka, 14. prosinca 2012.
Zbog ograničenog broja mjesta molimo vas da što prije izvršite prijavu. U slučaju većeg interesa organizirat će se dvije grupe polaznika.

Poziv na suradnju

Projekt je uvijek u potrazi za novim suradnicima i sponzorima pa ukoliko želite pomoći i pridonijeti realizaciji i širenju projekta “Otvorena mreža” molimo vas da se obratite na info@otvorenamreza.org

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

4 komentara

  1. Tihomir napisao:

    Ima li ikakve nade da se ovako nesto organizira u Zg? Nazalost nemam mogucnosti putovati do Splita..

  2. speedy napisao:

    paaaaaaaa bilo je vec iu ZG na DORS/CLUC

  3. Shicy napisao:

    Postoji možebitna opcija livestreama…ako do istoga dođe, bit ćete na vrijeme obaviješteni 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.