Pretvorite Android u Windows Phone 7

Ako koristite neku Linux distribuciju vjerojatno znate da se ona može prilagoditi na bezbroj načina, ovisno i o grafičkom sučelju koje koristite. Možete ju podesiti da izgleda kao Mac OS ili Windows, promijeniti veličinu i boju panela, koristiti razne dockove, conky skripte, desktop gadgete, screenlete, ekstenzije, nebrojene teme i ikone i podesiti štošta drugo. Isto tako možemo urediti i Android uređaje.

Možemo koristiti različite launchere, widgete i ikone, i ako smo root korisnik – prilagođene romove i njihove teme, boot animacije i sl. U ovom članku ćemo govoriti kako urediti vašeg Android ljubimca da izgleda kao Windows Phone 7. Za ovo nije potreban rootan Android uređaj, jer se radi samo o instalaciji novih aplikacija.

1. Launcher 7

Prva od tih aplikacija je Launcher 7.

Pokretač aplikacija koji pruža pravi Windows Phone 7 osjećaj na Androidu koristeći identične animacije kao WP7 i tzv. “live tiles”, a odnedavno podržava i korištenje widgeta. Također je moguće prilagoditi boje, promijeniti raspored “pločica” i na njih dodati vlastite prečace.

2. WP7 Contact

Druga aplikacija je WP7 Contact. Postoji plaćena i besplatna inačica, a vi odlučite koju želite. Plaćena verzija nema oglasa, dok besplatna ima. Možete je preuzeti iz Marketa.

WP7 Contact je imitacija WP7 adresara, a uključuje i dialer i povijest poziva. Moguće je izabrati između dvije teme (crna i bijela), promijeniti boju pločica, odabrati način prebacivanja između kontakata, dialera i povijesti poziva i još neke sitnije opcije.

3. WP7 Email

Nadalje, imamo i email aplikaciju WP7 Email.

Podržava IMAP, POP3, Exchange, Push i ostale opcije kao i većina drugih email klijenata.

4. Messaging Metro Beta

Četvrta po redu je aplikacija za SMS, Messaging Metro Beta. Izvrsna zamjena standardne aplikacije za SMS-anje, ali trenutno ne podržava MMS i slanje grupnih SMS poruka. Autor se hvali njenom brzinom, responzivnošću i izvrsnim performansama iako je još u beta fazi, i slažemo se s njim.

5. Photo Safari

Onda idemo na Photo Safari, aplikaciju za pregledavanje fotografija, koja također postoji u besplatnoj i plaćenoj inačici. Najzanimljivija karakteristika je prepoznavanje gesti, odn. fotografije možete listati pomoću proximity senzora ne dodirujući mobilni uređaj.

6. WP7 Lock

Šesta na popisu je WP7 Lock aplikacija za zamjenu standardnog lockscreena. Postoji u besplatnoj i plaćenoj inačici (no plaćena verzija raspolaže s puno više mogućnosti nego besplatna).

WP7 Lock podržava i zaključavanje zaslona pomoću lozinke, što neke druge aplikacije tog tipa ne podržavaju. Izgleda identično kao pravi lockscreen na Windows Phone uređajima.

7. Seven+ Calculator

Za matematičare tu je Seven+ Calculator koji ne raspolaže brojnim mogućnostima – tu je samo da upotpuni Windows Phone 7 doživljaj.

8. WP7 Notification

I zadnja aplikacija koja nam je ostala je WP7 Notification, koja donosi WP7 notifikacije na vaš zaslon.

Kada instalirate sve ove aplikacije, vjerujemo da će vaši prijatelji biti uspješno zavarani kako se radi o Windows Phone uređaju. Naravno, možete na Marketu potražiti još koju aplikaciju ovog tipa – javite nam u komentarima i naravno, pošaljite screenshotove vašeg Windows Phone Androida.

Autor: Mario T.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

11 Komentara

Dodaj svoj

Zašto ne? WP7 ima lijepo i jednostavno sučelje, i zašto ga ne isprobati na Androidu? Slijedi još jedan ovakav članak u kojemu Android pretvaramo u iPhone.. 🙂

Ma samo pokazujem da na Androidu možeš iskusiti čari i drugih sustava, bez kupovine novog mobitela. Nekome će WP7 na Androidu svidjeti a nekome ne, ali o ukusima se ne raspravlja.. 🙂

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.