Prve Ouya konzole poslane developerima

Kao što je i najavljeno na Kickstarteru, prve Ouya konzole su krenule na put prema svojim kupcima.

Radi se o 1200 uređaja koji su namjenjeni developerima. Ostali će svoju Ouyau dobiti nakon 13. ožujka. Za ta tri mjeseca developeri će razviti prve igre i ostali softver za ovu platformu. To im ne bi trebalo biti posebno teško jer se radi o modificiranoj Android platformi pogonjenoj Tegra 3 procesorom. Uz hrpu već dostupnog zabavnog softvera i igara koji su već dostupni na Androidu, Ouya bi trebala imati i svoje ekskluzivne igraće naslove.

ouya
Ouya konzola s upravljačem

 

Kao što su i ranije obećavali igre i ostali softver na ovoj konzoli ostaju besplatni. Naravno, proizvođači softvera će moći naknadno naplaćivati dodatni sadržaj u svojim igrama i na taj nadoknaditi troškove razvoja i zaraditi.
Sama konzola će stajati 90 dolara.

Ouya je podigla priličnu prašinu od kada je ovaj projekt najavljen na Kickstarteru. Mnogi su izrazili sumnju da će projekt uspjeti i da ćemo uređaj ikada vidjeti. Drago nam je da se najavljeni datumi isporuke poštuju i sve više izgleda da ćemo u ožujku svjedočiti dolasku ovog malog ali paprenog igrača na tržište konzola koje je već nekoliko godina uspavano i bez bitnijih inovacija.

Konzola je velika poput Rubikove kocke
Konzola je velika poput Rubikove kocke

 

Pogledajte video raspakiravanja uređaja:
(Radi se o ekskluzivnoj seriji za developere koja je izrađena u prozirnoj plastici. “Obični” kupci će dobiti konzolu sive boje.)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.