Thunderbird 3 u novoj Fedori

Fedora 11 se kuha na jakoj vatri, i postaje očito kako autori stavljaju sve više “začina”. Uvodi se Intel i nVIDIA kernel mode-setting, grafičke kartice iz nVIDIA-e standardno će dolaziti s Novueau driverima otvorenog kôda; zatim tu je i novi applet za podešavanje zvuka, podrška za EXT4 FS (Btrfs kao opcija), X Server 1.6 i Linux kernel 2.6.29 (podsjetimo samo, sljedeća verzija Ubuntua dolaziti će sa kernelom 2.6.28).

Fedora 11 donosi i najpoznatija radna okruženja sa svježim brojčanim oznakama – Xfce 4.6, GNOME 2.26 i KDE 4.2. Nova verzija e-mail klijenta Thunderbird također će se pojaviti u novoj Fedori – Thunderbird 3.0 donosi izmijenjeno sučelje, olakšano uređivanje opcija, brže pretraživanje, G-Mail IMAP podršku, bolju proširivost i arhitekturalne promijene. FireFox će također biti priložen u novoj verziji 3.1.

Nema sumnje kako Fedora ide u korak s vremenom, ali nadajmo se samo da ove nadasve zanimljive brojčane oznake neće utjecati na stabilnost. U svakom slučaju, ljubitelji Fedore imaju se čemu veseliti.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.