TV vodič za vaše računalo

Dali ste možda nogometni fan i nikako ne propuštate niti jednu utakmicu na televiziji? Ili ste možda obožavateljica Larinog izbora ili neke druge popularne sapunice? A možda je pak Malcolm u sredini vaš fah?

Možda samo s vremena na vrijeme nađete nešto zanimljivo na našim nacionalnim televizijama, međutim ponekad se možda zadržite malo duže na računalu i propustite zanimljiv sadržaj na televiziji. Vjerujemo da će vam u tom slučaju sljedeća aplikacija postati favorit.

TV-Browser je TV vodič za vaše računalo uz pomoću kojega će te moći pregledati sadržaj vaših omiljenih televizijskih kanala i više nikada propustiti vašu najdražu sapunicu ili tekmu. Osim domaćih televizija TV-Browser podržava više od 1000 televizijskih kanala i 100 radijskih postaja diljem svijeta, te prikuplja informacije o televizijama s različitih internetskih izvora i plasira na vaše računalo. Osnovni preduvjet za korištenje TV-Browsera je da ste korisnik Linux, Windows ili Mac OS sustava i da imate instaliran Java runtime. Kod prvog pokretanja će te morati proći nekoliko jednostavnih koraka, od kojih je najvažniji instalacija nekih dodataka odn. “pluginova“. Da bi ste u vodiču pratili hrvatske programe morate skinuti dodatak “DataHydra”.

Početna instalacija dodataka

 Kada instalirate odabrane dodatke doći će te do prozora u kojemu odabirete vaše programe:

Odabir kanala

Programi su razvrstani po zemljama a možete dodati neograničen broj kanala za praćenje. Kada ste odabrali željene kanale to je to, možete krenuti na praćenje sadržaja. Ovdje možete dodavati cijele kanale u favorite, kao i pojedine emisije i sadržaje u kojem slučaju će vam TV-Browser pokazati ukoliko se ta emisija emitira na nekom drugom kanalu, u neko drugo vrijeme itd. Osim toga možete postaviti podsjetnik za vašu najdražu seriju, no da bi ste bili obavješteni TV-Browser mora biti pokrenut. Sva sreća pa ne troši puno resursa pa vam to neće previše smetati.

 

TV-Browser

 

Prava draž TV-Browsera je u mogućnostima proširivanja. Možete ga dodatno prilagoditi nekim temama i ikonama sa službene stranice, brojnim dodacima iz “Tools>Install/Update plugins” izbornika, te širokim postavkama:

Postavke

TV-Browser smo testirali na OpenSuSE distribuciji na kojoj se nalazi u službenim repozitorijima tako da je za instalaciju potrebno upisati samo ovo u Terminal:

sudo zypper in tvbrowser


Ubuntu korisnici prvo moraju dodati Getdeb repozitorij, a to mogu jednostavno učiniti instalacijom ovog paketa. Nakon toga pokrenite ove naredbe u Terminalu:

sudo apt-get update

sudo apt-get install tvbrowser


Korisnici ostalih distribucija mogu krenuti na službenu stranicu, gdje mogu pronaći odgovarajući paket ili izvorni kôd koji mogu samostalno kompajlirati.

 

Autor: Mario T.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

1 Komentar

Dodaj svoj

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.