YouTubeLight 1.06 – Skripta za jako stara računala

Za one koji imaju jako staro računalo blagodati youtubea su donekle nedostupne. Flash video je jednostavno pretežak za te slabašne procesore i na nekim standardnijim rezolucijama od željenog videa ne bude ništa. Neki su se dosjetili pa gledaju film na niskih 240 piksela. Bolje išta nego ništa.

 

Nije sve izgubljeno. I vi možete gledati youtube.

 

Budući da se većina filmova na youtubeu pokreće na rezoluciji od 360 piksela,  za vraćanje na 240 piksela treba imati živaca i biti nježan s računalom u mirovini. Naš forumaš Cooleech (prikazan na gornjoj slici uz svoje računalo) si je upravo zbog toga složio kratku skriptu pomoću koje film može pogledati  u željenoj rezoluciji. Skriptu možete preuzeti na sljedećoj adresi: YouTubeLight-1.06-Installer

Nakon preuzimanja skriptu raspakirajte u željeni direktorij i kliknite na nju mišem. Maleni instalacijski program će vas pitati koji jezik sučelja želite:

 

Odaberite željeni jezik

 

Nakon odabira jezika skripta će se instalirati u vaš home direktorij. Pokrenite ju, unesete željenu youtube adresu i potom rezoluciju.

Unesite youtube adresu

 

Odaberite željenu rezoluciju

 

Nakon odabira rezolucije film će se pokrenuti u vašem zadanom internetskom pregledniku.

 

Konačni rezultat.

 

Ako ste još uvijek vlasnik nekog prastarog Pentiuma koji brzinu još uvijek broji u megahercima isprobajte ovu skriptu. I na malim rezolucijama većina stvari je još uvijek gledljiva.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
YouTubeLight 1.06 - Skripta za jako stara računala, 5.0 out of 5 based on 1 rating

5 Komentara

Dodaj svoj

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.