Android dobije 500 000 novih korisnika dnevno

Nećete vjerovati, ali Android svaki dan dobije 500 000 novih korisnika, to je pola milijuna za one koji ne vole brojati toliko daleko. Predviđa se da će do kraja godine broj porasti na milijun dnevno.

Iako je Android besplatan operativni sustav, Google na njemu ipak uspije dobro zaraditi. Kažu da im je uz ovaj broj Android korisnika dovoljno da zarade 10 dolara po pojedinom uređaju godišnje. A zarade naravno daleko više.

Veliki izvor zarade su reklame – Google je ipak tvrtka koja se time bavi. 2010. godine su zaradili milijardu dolara samo na mobilnim oglasima. Također, integracija Googleovih usluga poput gmaila, kalendara, Google karte i pretraživača donosi zaradu. Dio podataka koje pošaljete koristeći ove usluge završiti će kod oglašivača. Ove usluge ćete koristiti i na svom računalu budući da želite iskoristiti integraciju podataka na svim uređajima. To dodatno jača Googleov položaj na desktop računalima.

Naravno, tu je i Android Market. Postotak zarade ide i Googleu, a s obzirom da broj (svih) skinutih aplikacija trenutno iznosi oko 4,5 milijardi, sigurni smo da se i ovdje nalaze veliki prihodi..

Google je izgleda pogodio kada se odlučio razvijati Android. Na još neuhodanom tržištu dao je dobru alternativu iOS-u i prestigao sve uspavane konkurente, a u posljednjih nekoliko mjeseci i iOS. Iako je operativni sustav sam po sebi besplatan, Google je pronašao načina da zaradi na cijelom ekosustavu koji se razvio oko Androida.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.