Canonical cilja na mobilno tržište

Jane Silber poznajemo kao CEO Canonicala, poziciju koju je preuzela još u u ožujku 2010. godine, nakon što je s tog mjesta odstupio osnivač tvrtke Mark Shuttleworth. Nedugo iza Nove godine, Jane je posjetila urede InfoWorlda u San Franciscu gdje je razgovarala sa glavnim urednikom Paulom Krillom, između ostalog i o Canonicalovim ambicijama u pogledu mobilnog tržišta.

“Što se tiče klijentske strane, Canonical planira polagano prijeći sa Desktopa na druge oblike kao što su tableti, televizori, a u budućnosti moguće i pametni telefoni. Postoji velika potražnja za alternativnom platformom, a mi vjerujemo kako Ubuntu ima sve potrebno kako bi postao njen dio.

Ubuntu se još uvijek nije pojavio na tablet računalu, ali već tokom ove godine očekuju se najave u tom smjeru. U Canonicalu smo svjesni činjenice da prilično kasnimo, ali smatramo kako bitka nije gotova i želimo se pronaći kao konkurencija Googleovom Androidu, Appleovom iOS-u i drugima.”

U nastavku intervjua, Jane govori o modelu poslovanja, prednostima Ubuntua nad konkurentskim proizvodima, Desktopu gdje po Canonicalovim procjenama imaju 20 milijuna korisnika. Spominje se i Unity sučelje, prvenstveno kritike korisnika a zatim i Canonicalova potpuna posvećenost ovom radnom okruženju.

Kompletan intervju možete pročitati na web adresi infoworld.com.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Canonical cilja na mobilno tržište, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.