Objavljena Chakra 2011.12

Iako je Chakra rolling release distribucija tu i tamo ipak izdaju novo izdanje – tek da se zna da su tu. Tako su i ovaj puta najavili Chakru 2011.12 iliti Edn treći.
Ova verzija je zamrznuto trenutačno stanje distribucije i nudi KDE 4.7.4 s 3.1 Linux kernelom. Ovo je posljednji puta da ćete vidjeti Chakru s 4.7 KDE-om – sljedeći puta dolazi sa KDE 4.8 i novim imenom (koje god bude biće bolje od Edn).

Chakra Desktop

 

Ako se odlučite za CD dobiti ćete najosnovniji KDE s tekst editorom, upraviteljem datotekama, preglednikom interneta i osnovnim preglednikom multimedije. Ostalo je na vama pa si možete složiti baš kako to i prosječni ljubitelji Chakre vole: “Po guštu”.
Ako baš i nemate vremena možete skinuti DVD pa ćete dobiti i podršku za više jezika, dosta KDE programa, LibreOffice, Tomahawk, XMBC, Calibre, podršku za printere, Minitube i K3b.

Instalacija Chakre

 

Ovu verziju Chakre skinite sa sljedeće adrese:
www.chakra-linux.org

Za sve slabašnog srca koji nisu pravi junaci i ne slažu sami svoj Arch od nule preporučamo Chakru. Tako će za bar imati neki osjećaj kako žive ljudi koji koriste Arch.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.