4.356 pregleda

Podrška za tabove u Skypeu za Linux

7

Žalosno je vidjeti kako velike korporacije poput Skypea zanemaruju Linux kao platformu, pa smo osuđeni na nekakvu osnovnu klijent aplikaciju, sa rudimentarnim sučeljem, čije novo izdanje čekamo po godinu pa i više (također, navikli smo i da Linux klijent bude u statusu vječite Bete). Srećom, tu je open source zajednica koja uvijek barem donekle popravi stvari.

Nedavno je objavljena poboljšanja verzija SkypeTab-a – dodatak koji mijenja Skype sučelje i olakšava korištenje uporabom tabova – nešto što Windows verzija odavno ima. Ispravljeno je mnogo bugova (trzanje prilikom pomicanja prozora, ovisnost o Compizu, Openbox i Xfwm upraviteljima prozora i dr.), ali nažalost korisnici i dalje prijavljuju razne greške, ovisno o Linux distribuciji.

SkypeTab

Isprobali smo SkypeTab na Ubuntu 11.04 i nismo naišli na probleme.

 

Usprkos navodima o bugovitosti, SkypeTab je vrijedan isprobavanja. Upute za instalaciju i korištenje potražite na sljedećoj poveznici.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Oznake:,

7 komentara

 1. Suko napisao:

  Pa kako je sada Microsoft kupio Skype možda ćemo vidjeti novu Linux verziju Skypea za desetak godina? (Kad Microsoft pređe na Linux)
  A i tko više koristi Skype? 🙂

 2. admin napisao:

  Koristi ga barem jedan dio od preko 650 milijuna registriranih korisnika 😛

 3. Filip SVK napisao:

  meni je super koristan i potreban…. ali neka. to je jedina stvar zbog koje kad uzmem curi laptop na windowsu kažem….. woooowwwwww i oke mi zasuze…. kada vidim kako izgleda win verzija. :-p

 4. jjj napisao:

  Naravno, zašto bi itko koristio Skype i njegov zatvoreni VOIP protokol namjesto nekog od slobodnih VOIP klijenata koji koriste SIP ostaje misterija. Oh wait…

 5. speedy napisao:

  joj ne samo to ne,,,,,,,,,, taj sugavi win look mi pojeo zivce na winsima i nimalo mi ne nedostaje na linuxu,,,,,,,,,, i na win ionako imam classic style ON a taj ultra gadni njubi tabshit OFF

  i da Suko skype je koristan i mnogi ga koriste

 6. iweb napisao:

  Ja sam prisiljen koristiti ga. (Iako bih radije koristio Hangouts, ali neki ljudi su nesposobni registrirati se na Google+)

 7. Suko napisao:

  Ono je bila šala za Skajp. Naravno da ga svi koriste. 😉

Ostavi komentar

© 2017 Linux Za Sve. | Impressum | Sadržaj je licenciran pod CC-SA-3.0 ako nije drugačije naznačeno.
Proudly designed by Theme Junkie.