Daj svoj glas za Marble

Tim Marble koji razvija istoimeni softver organizira natjecanje Voice of Marble u kojem se želi uključiti zajednicu slobodnog softvera u razvoj Marblea. Poziv je zajednici upućen da dade svoj glas za glasovnu navigaciju u Marbleu. Pet najboljih snimki bit će nagrađeno majicom Marbleovog tima.

Svjedočimo sve većem broju mobilnih uređaja koji objedinjuju brojne funkcije kao što su fotoaparat, navigacijski uređaj, mobilni telefon i dr. Zbog njihove raširenosti potrebno je imati slobodan softver koji će u njima vršiti navigaciju. Marble već izvršava tu funkciju, a od sljedeće inačice 1.2 koja izlazi krajem srpnja ove godine, moći će to raditi putem glasovnih uputa. Time se bitno olakšava snalaženje u prometu uz upotrebu mobilnih uređaja.

Općenito se softver sastoji od naredbi, ali i od podataka koje te naredbe obrađuju. Snimke glasovnih naredbi u navigacijskom softveru kao što je Marble upravo su ti podaci. Stoga se Slobodan softver Hrvatska uključio u organizaciju natjecanja i evaluirat će zaprimljene snimke na hrvatskom jeziku.

Ako želite pridonijeti zajednici slobodnog softvera i ako želite biti glas koji će na hrvatskom jeziku voditi građane ka cilju, uključite se u natjecanje Glas Marblea! Informacije o sudjelovanju kao i druge detalje možete pronaći na stranicama projekta. Rok za slanje glasovnih snimaka je 15. srpnja ove godine.

Vijest je preuzeta sa wiki stranice Slobodan Softver Hrvatska.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
VN:F [1.9.22_1171]
Stari sustav ocjenjivanja
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.