Firefox Aurora

U sklopu prelaska na kraći razvojni ciklus uz novi način označavanja svojih izdanja, Mozilla je pokrenula Auroru, novi release channel, odnosno repozitorij iz kojeg će biti moguće instalirati eksperimentalne nadogradnje za Firefox.

Obzirom da do kraja ove godine Mozilla namjerava izdati tri nove verzije Firefoxa, potrebno je intenzivnije testiranje tijekom svakog razvojnog ciklusa. Stoga je pokrenuta Aurora kao alternativa već postojećoj nightly builds verziji Minefield. Aurora je namijenjena široj publici i njome se želi približiti proces testiranja većem broju korisnika, a nadogradnje koje će nuditi stabilnije su od onih koje možete pronaći u Minefieldu. Uvođenjem Aurore ubrzat će se proces dodavanja novih opcija i poboljšanja, a korisnicima i developerima će biti olakšano sudjelovanje u razvoju novih verzija Firefoxa.

Važno je napomenuti da Aurora izdanja NISU jednako stabilna kao službena izdanja; dakle, ako vam je stalo do stabilnosti vašeg preglednika, dobro razmislite o instalaciji. Ukoliko ste već odlučili da želite isprobati Auroru, najnoviju verziju možete preuzeti ovdje. Više informacija o novom release channelu možete pročitati na ovim stranicama.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.